Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mardin’e Ödül Üstüne Ödül Kazandırıyor

Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı Mimarlık Fakültesi “Taşın Halleri” teması ile organize edilen 10. Doğal Taş Tasarım Yarışması’nda dereceye girerek ikinci oldu.

Mardin 1.01.2022 13:45:00 0
Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi  Mardin’e Ödül Üstüne Ödül Kazandırıyor

Mardin Artuklu Üniversitesine bağlı Mimarlık Fakültesi “Taşın Halleri” teması ile organize edilen 10. Doğal Taş Tasarım Yarışması’nda dereceye girerek ikinci oldu.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi  Mimari Proje Üretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİMFAB) akademisyenleri, Ticaret Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İstanbul Maden İhracatçıları Meclisi’nin (İMİB) “Taşın Halleri” teması ile organize ettiği 10. Doğal Taş Tasarım Yarışması’nda dereceye girerek ikinci oldu.

 

Ticaret Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İstanbul Maden İhracatçıları Meclisi’nin (İMİB) “Taşın Halleri” teması ile organize ettiği 10. Doğal Taş Tasarım Yarışması’nda dereceye girerek ikinci olan Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Öğretim Elemanlarından; Serdar Aydın, Lale Karataş, İzzettin Kutlu ve Berat Çelebioğlu’na Design Week Türkiye’de (Türkiye Tasarım Haftası) ödülleri TİM Başkanı İsmail Gülle ve İMİB Başkanı Aydın Dinçer tarafından verildi.

 

10. Doğal Taş Tasarım Yarışması’nda ikinci olan Mimarlık Fakültesi öğretim elamanlarını tebrik eden Üniversite Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, “Mimari Proje Üretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde şehrimiz ve bölgemizle ilgili önemli çalışmalar gerçekleştiren akademisyenlerimizi, taşın şehri Mardin’e yakışan doğal taş tasarımı ödülünü kazandıkları için tebrik ediyorum. İnovatif düşünen akademisyenlerimizle birlikte, şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasına katkı sunacak alanında uzman öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamaktayız. Rektörlük olarak bu konuda stratejilerimizi belirleyerek, çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde sürdürmekteyiz.” dedi. 

 

“Stone Town” ismini verdikleri tasarımları hakkında bilgi veren Mimari Proje Üretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (MİMFAB) Müdürü Dr. Serdar Aydın; “Yarışmanın ülkemizin önemli ihracat ürünlerinden olan doğal taşların özgün, tasarım açısından güçlü, katma değeri yüksek ve ekolojik kullanımlarının geliştirilmesini amaçladığını belirterek, “Mimarlıkta inovasyonu önceleyen bir merkez olan MİMFAB bünyesinde, Mardin taşının karakteristik dokusu ve fiziki özelliklerine bağlı kullanımları dijital fabrikasyon yöntemleri ile inceleyen tasarım araştırmaları yapılmaktadır. “Stone Town” tasarımı, robotik kollar ile kireç taşına biçim verilirken sürdürülebilirlik sıfıra yakın atık süreçlerinden geçtikten sonra kent mobilyalarına dönüşmektedir.” dedi.

 

MİMFAB’ın “Stone Town” tasarım ekibinde yer alan öğrencilerden; Züleyha Acar, Muhabbet Özdemir, Büşra Şık ve Deniz Aslan’a teşekkürlerini sunan Dr. Serdar Aydın, Mardin’de tarihi Eski Hükümet Konağı’nda yer alan Mühendislik-Mimarlık Fakültesi yerleşkesinde proje bazlı kurulan ekiplerin merkez faaliyetlerinin tasarım laboratuvarında devam ettiği bilgisini ekledi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


16.8° / 9.2°
  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,47% 0,05
  • EURO

    36,42% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2956,00% 0,72
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,55