“İnternet Bağımlılığına Karşı Kültürlerarası İşbirliği” konusuna dayalı olarak projeyi yürüten MARDİN AÜ’nün, öğrenciler arasında üretken bir diyalog başlatmak ve dinamik bir ağ kurmak amacıyla çalışmaya ortak oldu.
Mardin Artuklu Üniversitesi Türkiye, Fransa, Litvanya ve Romanya ortaklığı ile yürütülen Intercultural Collabration Bridge to Decipher Internet Addiction projesi kapsamında projenin ilk uluslararası öğrenme hareketliliğini Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirdi
Üniversitemizin proje ortağı olduğu, Intercultural Collabration Bridge to Decipher Internet Addiction projesi, deneyim alışverişini kolaylaştırmak ve politika düzeyinde genç katılımını desteklemek amacıyla, Türkiye, Fransa, Litvanya ve Romanya ortaklığı ile yürütülen ve AB tarafından finanse edilen gençlik alanında stratejik işbirliği projesi 5-11 Şubat tarihleri arasında Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirildi.
Türkiye, Fransa, Litvanya ve Romanya’dan gençlerin katıldığı proje toplantısına proje ortağı olarak Üniversitemizden Proje Koordinatörü Prof. Dr. Abdurrahman Ekinci, Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. İslam Akçe ve Üniversitemizin farklı birimlerde öğrenim gören 7 öğrenci katıldı.
“İnternet Bağımlılığına Karşı Kültürlerarası İşbirliği” konusuna dayalı olarak projeyi yürüten MAÜ’nün, öğrenciler arasında üretken bir diyalog başlatmak ve dinamik bir ağ kurmak amacıyla bu çalışmaya ortak olduğunu belirten Proje Koordinatörü Prof. Dr. Abdurrahman Ekinci,
“Orantısız ve kontrolsüz elektronik cihaz kullanımı ile ön plana çıkan internet bağımlılığı, son zamanlarda tüm yaş grupları için ortak bir sorun olarak ortaya çıkmıştır. Bu alanda giderek artan akademik araştırmalara rağmen, altta yatan sorunsallara ve karşı önlem yaklaşımlarına ilişkin kapsamlı bir anlayış hala eksiktir. Daha da önemlisi, özellikle internet bağımlılığı sorunu olan gençler, uzun vadede sosyoekonomik dezavantajlara yol açabilecek sosyal izolasyon ve disiplin eksikliği ile ilgili artan zorluklarla karşı karşıyadır. Diğer bir deyişle, genç neslin önemli bir kısmı şu anda internet bağımlılığı riski altındadır. Bu proje ile farklı ülkelerden ve kültürel geçmişlerden gelen katılımcılar, sosyal çevre, etkileşim ağları ve aktif demokratik katılım bağlamında internet bağımlılığının risklerini inceleyerek alternatif sosyal aktivitelerin potansiyel avantajları hakkında çalışmalar yaptık.” dedi.
5 gün süren toplantı ve çalıştayda proje amaçlarına dayalı olarak internet bağımlılığının boyutları, etkileri ve çözüm önerilerinin tartışıldığını aktaran Ekinci, proje kapsamında yapılacak çalışmaların planlanarak tarihi mekânların incelendiğini ve kültürel paylaşımlarda bulunulduğunu ifade etti.
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN