ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ ÖZCOŞAR HOLLANDA'DA...

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Özcoşar Hollanda’da Eğitim Gündemli Üst Düzey Görüşmeler Gerçekleştirdi

Mardin 29.09.2023 11:12:00 0
ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ ÖZCOŞAR HOLLANDA

Mardin Artuklu Üniversitesi  Rektörü Özcoşar Hollanda’da Eğitim Gündemli Üst Düzey Görüşmeler Gerçekleştirdi

 

İlk olarak Türkiye'nin Hollanda Büyükelçisi Selçuk Ünal’ı ziyaret eden Mardin Artuklu Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Büyükelçi Ünal’a Mardin Artuklu Üniversitesi’nin çok yönlü çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Mardin Artuklu Üniversitesi'nin dünyada ilk olma özelliği taşıyan ve dünya kamuoyu tarafından takip edilen Süryaniyat çalışmalarının da konuşulduğu görüşmede Türkiye’nin Hollanda Büyükelçisi Selçuk Ünal ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ortak çalışmalar gerçekleştirmek ve işbirliklerine imza atmak konusunda mutabakata vardılar.

Büyükelçi Ünal ve Rektörümüz Özcoşar, gelecekteki işbirliği çalışmaları konusunda büyük bir heyecan duyduklarını belirttiler.

 

Büyükelçiliğin ardından Hollanda Diyanet Vakfını ziyaret eden Mardin Artuklu Üniversitesi  Rektörü  Özcoşar, Hollanda Diyanet Vakfı Din İşleri Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Songur ile görüştü.

 

Görüşmede Mardin Artuklu Üniversitesi   ile Hollanda Diyanet Vakfı arasında gerçekleştirilebilecek işbirliği imkanları değerlendirildi.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü  Özcoşar ve Hollanda Diyanet Vakfı Din İşleri Kurulu Başkanı Songur, görüşmelerinde eğitim ve araştırma konuları öncelikli olmak üzere ii kurumun gelişimine katkı sunacak her konuda birlikte ortak çalışmalar yapmaya karar verdiler.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi  Rektörü  Özcoşar Hollanda Eğitim temasları kapsamında son görüşmesini Orange Enstitüsü Başkanı ile gerçekleştirdi.

 

Başta Avrupa olmak üzere, tüm dünya insanı için; nitelikli araştırmalar yaparak bilimsel katkı sağlamayı hedefleyen, akademik çalışmaları geliştiren, uygulayan ve yayan yenilikçi bir üniversite olmayı amaç edinen Orange Enstitüsü ile Mardin Artuklu Üniversitesi arasında da akademik işbirliği imzaları atıldı.

 

Hollanda Büyükelçisi Selçuk Ünal, Hollanda Diyanet Vakfı Din İşleri Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Songur ve Orange Enstitüsü Başkanına teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, üç önemli kurumla yaptıkları görüşmelerin üniversitelerinin uluslararasılaşma sürecine önemli kakılar sağlayacağına inandığını kaydetti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19