Mardin Artuklu Üniversitesinde,süren yolsuzluk Soruşturması Rektör Serdar Bedii Omay`ın görevden alınması ile sonuçlandı.YÖK Tarafından görevlendirilen 2 Müfettiş tarafından düzenlenen Raporun YÖK Genel kurulunda değerlendirilmesi sonucu,Rektör Omay`ın gö
Mardin Artuklu Üniversitesinde,süren yolsuzluk Soruşturması Rektör Serdar Bedii Omay`ın görevden alınması ile sonuçlandı.YÖK Tarafından görevlendirilen 2 Müfettiş tarafından düzenlenen Raporun YÖK Genel kurulunda değerlendirilmesi sonucu,Rektör Omay`ın görevden alındığı iddia edildi.
Serdar Bedii Omay`ın görevden alınması nedeniyle boşalan Rektörlük görevine de 3 aylık geçici süre için Prf.Dr.Ahmet Ağırakça`nın vekaleten atandığı öğrenildi.
Prof. Dr. Ahmet Ağırakça Kimdir?
1950 Mardin doğumlu olup, Mardin Cumhuriyet İlkokulu, Mardin İmam-Hatip Okulu, Mardin Lisesi, İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü (Bugünkü M.Ü. İlahiyat Fakültesi) ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden mezun oldu. Bir müddet Diyanet işleri Başkanlığı bünyesinde çalıştıktan sonra MEB İstanbul Bakırköy Lisesinde öğretmenlik yaptı.
Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat fakültesinde ve daha sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalında asistan oldu.
İki sömestrlik olarak uygulanan doktora hazırlık döneminden (şimdiki Master -Yüksek lisans uygulaması) sonra 1979–1983 yılları arasında İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Ortaçağ Tarihi Kürsüsünde `Müneccimbaşı Ahmed İbn Lutfullah`ın Câmi`u`d-Düvel" Adlı Eserinin Tenkidli Metin Neşri ve Tercümesi" adlı doktora tezi ile Dr. unvanını aldı. 1987`de Yard. Doçent, Ekim 1988`de Doçent, Haziran 1996`da Profesör unvanını aldı. Mayıs 1999`da uzun yıllar görev yaptığı İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden emekli oldu.
Daha sonra Hollanda/Rotterdam İslam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı yaptı. Rotterdam`da bir grup arkadaşıyla birlikte Avrupa İslam Üniversitesini kurdu ve bu üniversitenin Kurucu Başkanlığı ile Rektör vekilliği, Avrupa İslam Üniversitesi İslâmî İlimler Fakültesi Dekanlığı ve Rektör Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
Arapça, Farsça ve İngilizce bilir. Yayınlanmış 12 telif ve 13 tercüme eseri, akademik dergilerde yayınlanmış onlarca makalesi ile katıldığı milli ve uluslararası sempozyumlara sunduğu 21 tebliği vardır. Ayrıca 30 yıldan beri çeşitli resmi ve sivil kuruluşlarda onlarca konferans verdi, seminerler yaptı, birçok panele katıldı.
Bir kaç Ansiklopedide yayınlanmış çok sayıda maddesi olup ayrıca 6 ciltlik Şamil İslam Ansiklopedisi`nin genel yönetim ve ilmi redaksiyonunu yaparak yayına hazırladı. Birçok Edebî, İlmî, Siyasî ve Sosyal dergide yönetici ve yazar olarak çalıştı. Bir kaç sempozyumu organize etti ve bu sempozyumların tebliğlerini yayına hazırladı. Halen Avrupa İslam Üniversitesi Türkiye temsilcisi ve İslami İlimler açık öğretim fakültesi Dekanı olarak görev yapmaktadır. Evli olup dört çocuğu ve üç torunu vardır.
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55