Artuklu’da 15 Lavanta Bahçesi İçin Tarım Alanı Oluşturuldu
Sosyal yardımlarla geçimini sağlayan kadın çiftçiler için Artuklu ilçesinde kurulacak 15 lavanta bahçesinin ilk aşaması tamamlandı.
Sosyal yardımlarla geçimini sağlayan kadın çiftçiler için Artuklu ilçesinde kurulacak 15 lavanta bahçesinin ilk aşaması tamamlandı.
Geçimini sosyal yardımlarla sağlayan dezavantajlı kadınların istihdam edilmesi için başlatılan Bir Dünya Üreten Kadın Projesi kapsamında Artuklu ilçesinde belirlenen 255 bin metrekarelik atıl durumdaki alan 15 lavanta bahçesi için tarım alanına dönüştürüldü.
Mardin Büyükşehir Belediyesi, Ömerli Belediyesi, Derik Belediyesi, Nusaybin Kaymakamlığı ve Dargeçit Belediyesinin finans desteği sağladığı DİKA’nın da yaklaşık yüzde 86 hibe verdiği ve Mardin Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün yürütücüsü olduğu “Bir Dünya Üreten Kadın Projesi” kapsamında Artuklu ilçesinde ilk adım tamamlandı.
Artuklu ilçesinde yaşayan ve geçimini sosyal yardımlarla sağlayan dezavantajlı 18-45 yaş arası 15 kadın çiftçi için 255 bin metrekare üzerine her kadın çiftçiye 17 bin metrekare olmak üzere toplam 15 lavanta bahçesi kurulacak.
Lavanta bahçelerinde geliri düşük olan kadınlar istihdam edilerek yeni iş imkanları ile işsizliğin azaltılması sağlanacak.
Kurulacak kadın kooperatif aracılığıyla bahçelerde yetiştirilen lavantalardan elde edilen kurutulmuş lavanta çiçeği ve çiçeğinden elde edilen yağ gibi katma ve marka değeri yüksek ürünler pazarlanarak sosyal yardımlarla geçimlerini sağlamak zorunda kalan çiftçi kadınların sosyal girişimciliği ortaya çıkarılacak. Mesleki bilgi ve becerilerini geliştiren kadınlara işyerini kurabilmesi için destek verilmesi sağlanacak.
Artuklu, Nusaybin, Derik, Ömerli ve Dargeçit ilçelerinde kurulacak kadın kooperatifleri aracılığıyla tarım alanında kurulacak organize bölgelerle organik ürünler yetiştirilerek marka değeri oluşturulacak.
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
-
1
ANKARA'DA EGO OTOBÜSLERİ VE METROLAR BAYRAM BOYUNCA ÜCRETSİZ
-
2
Şanlıurfa'da "Turizm Polisi" Rehberlik Hizmetiyle Turistlere Güven Veriyor
-
3
BAŞKAN MANSUR YAVAŞ'TAN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI
-
4
HOLLANDA BELEDİYE SEÇİMLERİNDE YEREL PARTİLER ÖNE ÇIKTI
-
5
Mardin’de Ramazan Bayramı’nda Toplu Ulaşım Ücretsiz Olacak!
-
6
BAŞARILI ERKEĞİN ARKASINDAKİ KADIN
-
7
DOĞAN BEKİN; “TRUMP YÖNETİMİ İRAN SENDROMUYLA GÜÇ KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR”
-
8
Aliağa’da Çanakkale Zaferi'nin 111. Yıl Dönümü Kutlandı
-
9
Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır? 2026 Emekli Maaşı Hesaplama
-
10
MARDİN VALİSİ TUNCAY AKKOYUN'DAN SELEN KIŞLASI ŞEHİTLİK ANITI ZİYARETİ
-
11
MARDİN'DE KADİR GECESİ TÜM CAMİLERDE COŞKU İLE İHYA EDİLDİ
-
BIST 100
16155,93%-0,02
-
DOLAR
44,32% 0,25
-
EURO
50,73% -0,14
-
GRAM ALTIN
6720,27% -1,87
-
Ç. ALTIN
11465,56% 0,00



