ARTUKLU`DA YENİ MAHALLELERE YOL YAPILIYOR

Artuklu Belediyesi, ilçelerine mahalle olarak bağlanan 5 köyde yaşayan yurttaşların talepleri doğrultusunda çalışma başlattı. Belediye ekipleri, mahallelerde çevre düzenlemesi başta olmak üzere mezarlık alanlarına duvar örüyor ve çocuk parkı yapıyor.

Mardin 6.08.2014 14:30:12 0
ARTUKLU`DA  YENİ MAHALLELERE YOL YAPILIYOR

Artuklu Belediyesi, ilçelerine mahalle olarak bağlanan 5 köyde yaşayan yurttaşların talepleri doğrultusunda çalışma başlattı. Belediye ekipleri, mahallelerde çevre düzenlemesi başta olmak üzere mezarlık alanlarına duvar örüyor ve çocuk parkı yapıyor. 

Artuklu ilçesine mahalle olarak bağlanan Kumlu (Dukuk), Yaylı (Kavs), Gökçe (Sellaxe), Ortaköy (Gurharin) ve Buğday (Buğaydit) köylerinde, yurttaşların talepleri doğrultusunda en doğal hakları olan hizmetle tanışmış oldu. Artuklu Belediyesi, 5 ayrı kırsal mahallede ilk önce yurttaşlarla yaptığı görüşme sonrasında, yapılması gereken hizmetler konusunda düğmeye bastı. Belediye ekipleri, mahallerde yer tespitinde bulunduktan sonra yurttaşların sorunlarına cevap olmak için, hızlı bir şekilde belediye iş makineleri ile çalışmalara başladı. Belediye ekipleri, mahallelerde ilk önce çevre düzenlemesinin yapılması için kolları sıvadı. 

Belediye ekipleri, Yaylı Mahallesi’nde bulunan mezarlık alanın etrafını iş makineleriyle temizledikten sonra, mahallenin mezarlık çevresine duvar örmeye başladı. Belediye ekipleri, Kumlu Mahallesi’nde ise, yurttaşların gösterdiği boş alanda çocuk parkı yapma çalışmalarına başladı. Çocuk parkının tüm eksikliklerinin tamamlanması çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, çocukların parka bir an önce ulaşmaları için yoğun bir çaba harcıyor. 

Öte yandan, belediye ekipleri Buğday, Gökçe ve Ortaköy mahallelerinde de çevre düzenlemesi çalışmalarını yürütüyor. Artuklu Belediyesi eş başkanları Sevinç Bozan ve Emin Irmak, kırsal alanda bulunan mahallerde yapılan çalışmaları da yerinde denetledi



ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90