ARTUKLU`DA ENGELL İ VATANDAŞLARA FİLM GÖSTERİMİ

Artuklu Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde engelli yurttaşlar için film gösterimi yapılacak

Mardin 2.12.2014 09:39:59 0
ARTUKLU`DA ENGELL İ VATANDAŞLARA  FİLM GÖSTERİMİ

Artuklu Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli yurttaşlar için film gösterimi yapılacak.

 1992 yılından bu yana 3 Aralık günü Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü uluslarararası bir gün olarak kabul edilmesiyle birlikte, dünyanın birçok ülkesinde çeşitli organizasyonlarla etkinlikler düzenleniyor. Her yıl 3 Aralık için yapılan değişik temalar kapsamında Artuklu Belediyesi de, Mardin’de yaşayan engelli yurttaşları unutmadı. Artuklu Belediyesi’ne bağlı Engelliler Koordinasyonu Birimi’nde kayıtlı üyelerden her engelli gruba bir etkinlik düzenleme kararı alındı.

 Artuklu Belediyesi’nin düzenleyeceği etkinliği duyuran Artuklu Belediyesi Eş başkanları Sevinç Bozan ve Emin Irmak imzalı açıklamada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli bireylere destek olmayı bir görev olarak gördüklerini belirtti. Açıklamada, 3 Aralık günü vesilesiyle tüm yurttaşların bu konudaki duyarlılığının artması temennisinde bulunularak, engelli yurttaşların yaşadıkları sorunların sadece kendilerini değil aynı zamanda ailelerinin, çevrenin, toplumun kısacası tüm insanların ortak sorunu olduğu kaydedildi.

 Açıklamada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle belediyeye bağlı Engelliler Koordinasyonu Birimi’nde kayıtlı 200’e yakın engelli yurttaşa etkinlik düzenleneceği belirtilerek, etkinliğe katılmak isteyen tüm engelli yurttaşların belediye engelli birimine başvurması gerektiği kaydedildi. Açıklamada, engelli yurttaşlar için 3 Aralık’ta saat 11.00’de belediyeye ait SineMardin Sinema Salonu’nda film gösteriminin yapılacağı ifade edildi.

 Engelli yurttaşlar için 3 Aralık’ta yapılacak olan etkinliklere Artuklu Belediyesi Eş başkanları Emin Irmak ve Sevinç Bozan, Artuklu Belediyesi Meclis üyeleri ile belediye çalışanları da katılacak.  

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER:CESUR FALAY

 


38.7° / 26.8°
  • BIST 100

    10771,40%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79