ARTUKLU`DA ENGELLİLERE FİLM GÖSTERİMİ

Artuklu Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Mardin'deki engelli yurttaşlar için film gösterimi yapıldı. Etkinlikte konuşan Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak, kendisinin de engelli adayı olduğunu belirterek, kentin dizay

Mardin 3.12.2014 14:02:50 0
ARTUKLU`DA ENGELLİLERE FİLM  GÖSTERİMİ

Artuklu Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Mardin’deki engelli yurttaşlar için film gösterimi yapıldı. Etkinlikte konuşan Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak, kendisinin de engelli adayı olduğunu belirterek, kentin dizaynını engellileri düşünerek yapacaklarını söyledi.

Artuklu Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Mardin’de yaşayan engelli yurttaşları unutmadı. Artuklu Belediyesi’ne bağlı Engelliler Koordinasyonu Birimi’nde kayıtlı üyeler için SineMardin Gösteri Salonu’nda film gösterimi yaptı. Etkinliğe çok sayıda engelli yurttaşın yanı sıra Artuklu Belediyesi Eş başkanları Emin Irmak ve Sevinç Bozan, Artuklu Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Mehmet Hadi Baran, Zabıta Müdürü Selahattin Karaboğa ile belediye çalışanları katıldı. Etkinlikte konuşma yapan Eş başkan Irmak, kendisinin de bir engelli adayı olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Bende bir engelli adayı olarak kendimi hissediyorum. Bütün toplum engelli adaydır. Dolayısıyla engelliler bizim için her zaman önceliklidir. Mart ayına kadar yapılacak olan doğalgaz çalışmasından dolayı kaldırımlarda engelli yurttaşlar için bir çalışma yapmadık. Doğalgaz çalışması bittikten bütün kaldırımları sökeceğiz, engelliler için Avrupa standartlarında bir çalışmayı uygulamaya koyacağız. Şehrin dizaynını engellileri düşünerek yapacağız.”

Engellileri anlatan film gösterimi yapıldı

Irmak, yıllardır Mardin’de engelli yurttaşların, kadınların, yaşlıların unutulduğunu da hatırlatarak, bütün engelli yurttaşların önerilerini her zaman dikkate alacaklarını sözlerine ekledi. Irmak, daha sonra engelli yurttaşların öneri ve taleplerini dinledi. Konuşmanın ardından film gösterimine gelen engelli yurttaşlara yemekler ikram edildi. Yemeğin ardından engelli yurttaşlar için SineMardin Gösterim Salonu’nda yönetmenliğini Sanjay Leela Bhansali’nin yaptığı Hindistan yapımlı “Black” isimli filmin gösterimi yapıldı.

“Black” filmi, kör ve sağır bir kızın bir öğretmen sayesinde hayata nasul tutunduğunu ve nasıl yaşam mücadelesi verip kazandığını, sonunda da öğretmeni aynı duruma düşünce ona nasıl umutsuzca öğretmenlik yaptığını konu alıyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER:CESUR FALAY


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00