ASGD KOŞUSU YİNE NEFES KESTİ

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği’nin, Türkiye Jokey Kulübü’nün resmî yarış programında olan geleneksel koşusu bu yıl da büyük bir mücadeleye sahne oldu. Neredeyse baştan sona at başı giden yarışı foto finişle UZUN DALGA kazandı.

Spor 26.10.2022 08:43:00 0
ASGD KOŞUSU YİNE NEFES KESTİ

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği’nin, Türkiye Jokey Kulübü’nün resmî yarış programında olan geleneksel koşusu bu yıl da büyük bir mücadeleye sahne oldu. Neredeyse baştan sona at başı giden yarışı foto finişle UZUN DALGA kazandı.

Genel Merkezi Bursa’da bulunan Anadolu Spor Gazetecileri Derneği adına düzenlenen koşu, Bursa Osmangazi Hipodromu’nda gerçekleşirken, yarışta 3 yaşlı Arap tayları 1.400 metrelik kum pistte koştu.


Yarışseverlerin nefes nefese seyrettikleri birincilik mücadelesini Jokey Mustafa Çiçek idaresindeki Özgür Demir’in sahibi olduğu UZUN DALGA adlı tay kazandı. İkinciliği TOKATEŞ’in aldığı yarışta BOZARSLAN üçüncü, TAKSİM dördüncü, TELSERENCAN da beşinci oldu.


Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan atın sahibi adına Eray Koktay'a plaketini, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan verdi.
Erdoğan at yetiştiriciliğinin, atlı sporların ve at yarışçılığının, ülkemiz kültürünün çok önemli bir parçası olduğuna vurgu yaparken, aynı zamanda yarışların sportif yönünün de önemine değindi.
Derneğin sosyal ve kültürel etkinliklere katkı koyma çabasına işaret eden Genel Başkan Erdoğan, “Kuruluştaki adımızla ASGD, yeni adımızla ise Anadolu Gazeteciler ve Spor Yazarları Derneği(AGSYD) olarak, mesleki çalışmalarımızla gazeteciliğe, sosyal sorumluluk projelerimizle de, ülkemizin sosyo-kültürel hayatına katkı sağlamayı amaçlayan faaliyetlerimizi aynı heyecanla sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.


Ödül töreninde, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Almanya Temsilcisi Orhan Kurter ile Bursa Hipodrom Müdür Yardımcısı Behti Çolak da hazır bulundu.


ASGD HAKKINDA…
Genel merkezi Bursa’da bulunan Anadolu Spor Gazetecileri Derneği, 25 Mayıs 1992 tarihinde kuruldu.
Öncelikli amacı; gazetecilik mesleğinin gelişimine katkı sağlamak, güvenilirliğini artırmak ve gazetecilerin ekonomik, sosyal, kültürel hak ve çıkarlarını korumak olarak belirlendi.
Bununla birlikte yetenekli gençlerin spor yapma gereksinimlerini karşılayarak, ülke sporuna katkı sağlamalarına yardımcı olmak ve spor dünyasına aktif biçimde katılımlarına destek olmak hedeflendi.
Anadolu’da gazeteciliğin her alanında faaliyet göstererek mesleğe hizmet eden, zor koşullara rağmen halkın doğru haber alma hakkını yerine getirebilmek için çalışan basın ve medya emekçilerini çatısı altında toplayan ASGD’nin adı, 2021 Aralık ayında yapılan kongresinde ANADOLU GAZETECİLER ve SPOR YAZARLARI DERNEĞİ(AGSYD) olarak değişti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-BURSA


Anahtar Kelimeler: KOŞUSU NEFES KESTİ
31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,41% -0,17
  • EURO

    34,69% -0,64
  • GRAM ALTIN

    2439,57% 0,15
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19