AŞIK OLDUĞU KENT ``MARDİN``İN ROMANINI YAZDI

Av. Nihan Eratik, 10 yıl önce ilk kez gittiği Mardin'de, o gizemli kentin büyüsüne kapılmış. Hem öyle kapılmış ki o kentin büyüsüne hayal ile gerçeği karıştırmış, kendisi bile ayrımına varamamış hangisi gerçek, hangisi hayal? Yoğurmuş gerçek ile hayali ve

Mardin 27.07.2014 15:42:18 0
AŞIK OLDUĞU KENT ``MARDİN``İN  ROMANINI YAZDI

Av. Nihan Eratik, 10 yıl önce ilk kez gittiği Efsane kent Mardin’de, gizemli kentin büyüsüne kapılmış. Elleerin göğe uzandığında yakalanacakmış hissini veren yldızları,Cana yakın insanları ve yemeklerinin büyüsüne kapılarak, hayal ile gerçeği karıştırmış, kendisi bile ayrımına varamamış hangisi gerçek, hangisi hayal? Yoğurmuş gerçek ile hayali ve ortaya okumaktan büyük keyif alacağınız, okumamış olmanızın ise büyük eksikliğini yaşayacağınız o roman, “Kadim Şehrin Aziz’i” çıkmış. Av. Nihan Eratik yazdığı ilk romanından elde edeceği geliri MAREV`e bağışlayacağını MAREV İstanbul Şubesi tarafından Geçen hafta içersinde Katıldığı iftar yemeğindeMAREV Vakfı Başkanı Tahincioğlunun  da olduğu bir ortamda basın Mensuplarına Kitabının gelirini MAREV`e bağışlayacağını açıkladı.

Avukat Nihan Eratik`in , memleketi Mardin`e yolculuğu ile başlar her şey, bu aslında kendisi için de içsel bir yolculuk olacaktır. Çocukluk yıllarının geçtiği masalsı şehir, tüm güzelliklerini bir bir serer önüne. Eyvanın tasavvufi anlamı, Şahmeran`ın hikâyesi, Binbir Gece Masalları ve daha birçok hikâye eşlik eder bu yolculuğa.

Aile yadigarı konakta babasının not defterini bulmasıyla bu ziyareti uzatmaya karar verir Aziz. Defterde, babasının "hazinelerim" diye bahsettiği dostlarını bularak hayatına anlam katacak yeni bir serüvene doğru yol alır.
Nihan Eratik, romanda okuru keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Kitabın kahramanı Aziz’in memleketi Mardin’e hareketiyle başlayan ve içsel bir yolculuk olan bu serüvene eyvanın tasavvufi anlamı, Şahmeran’ın öyküsü, Binbir Gece Masalları ve daha birçok hikâye eşlik ediyor.
Kadim Şehrin Aziz`i, hikâye içinde hikâyelerle örülü, yüzyıllarca farklı kültürlere ev sahipliği yapmış Mardin`in geleneklerini, zanaatlarını, konaklarını, sokaklarını kısacası tüm tarihini yalın bir dille anlatan, sabır, dostluk ve aşkla bezeli sürükleyici bir roman. Kitabı bitirdiğinizde içinizde oluşan Mardin`i görme arzusuna karşı konulamayacak bir kitap ortaya çıkarmış.

NİHAN ERATİK KİMDİR?
Aslen Mardnli,Ankara doğumlu olan Nihan ERATİK ; ilk, orta ve lise eğitimlerini Ankara ve İzmit’te tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine girmiştir. Fakülte eğitiminin ardından, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Mali Hukuk Yüksek Lisans programına devam etmiştir. Mesleki çalışmalarına, finans sektöründe faaliyet gösteren Avukat Nihan Eratik,TMSF`de Daire Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

 

 

 

``Haberin Olduğu Her Yerde``

  Artuklu Haber Ajansı


Anahtar Kelimeler:
25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40