ASKİ`NİN SU KAÇAĞI TİMİ İŞ BAŞINDA

ASKİ Genel Müdürlüğü, eskiyen veya farklı nedenlerle tahrip olan borularda meydana gelebilecek su kaçaklarını, gelişmiş akustik cihazlarla tespit edip hızla onararak, 2015 yılı içinde 22,5 milyon metreküp suyun israfının önüne geçti.

3.09.2015 09:14:54 0
ASKİ`NİN SU KAÇAĞI TİMİ İŞ BAŞINDA

ASKİ Genel Müdürlüğü, eskiyen veya farklı nedenlerle tahrip olan borularda meydana gelebilecek su kaçaklarını, gelişmiş akustik cihazlarla tespit edip hızla onararak, 2015 yılı içinde 22,5 milyon metreküp suyun israfının önüne geçti.
Tam donanımlı fiziki kaçak su tespit araçları sayesinde, bu yılın 7 aylık döneminde tespit edilen 1400 adet su kaçağına müdahale edildiğini belirten ASKİ yetkilileri, hızlı tespit ve yapılan müdahaleler sayesinde, aynı süre içinde 22,5 milyon metreküp suyun israfının önüne geçildiğini ifade ettiler.
Özellikle yeni inşaat ve yol yapımı, doğalgaz, elektrik, iletişim hatları döşenirken veya jeolojik sarsıntılar nedeniyle zarar gören hatlarda su sızıntılarının meydana geldiğini belirten yetkililer, amaçlarının, bu sızıntıları kısa sürede tespit ederek, kayıpların önüne geçmek olduğunu söylediler.

-AKUSTİK DETEKTÖRLERLE TARANIYOR
ASKİ Su Kanal İşletme Daire Başkanlığı'na bağlı Fiziki Kaçak Su Birimi’nin tam donanımlı 8 operatörü, suyun boşa akmasına engel olmak amacıyla kesintisiz çalışıyor. Ekipler, periyodik olarak incelemelerin dışında, şikâyetleri de değerlendirerek, arıza şüphesi bulunan noktalarda inceleme yapıyor. Vatandaşlardan ve bölge birimlerinden gelen talepler ve ihbarlar doğrultusunda araştırılan alanlar, akustik dedektörlerle taranıyor. Arızaya bağlı ses ve frekans şiddetini algılayarak yer tespitinde bulunan ekipler, su kaçağının bulunduğu yeri, kazı ekiplerine noktasal tespitle gösteriyor.

-"SUYUN HER DAMLASI KIYMETLİ"
Yeraltındaki su kaçakları sızıntı şeklinde olduğu için tespitinin güç olduğunu ifade eden yetkililer, “Fiziki su kaçakları araçları sayesinde ileride meydana gelebilecek daha büyük arızaların önüne geçiyoruz, hem de her damlası kıymetli suyumuzu boşa akıtmamış oluyoruz” diye konuştu.
Fiziki Kaçak Su Birimi’nin tespitleri sayesinde metrelerce kazı yapmadan arızayı giderdiklerini belirten ekipler, lokal kazıların, çevreye verilebilecek zararı da asgari seviye düşürdüğünü ve arızanın hızla onarıldığını söyledi. 
Fiziki su kayıplarının, genellikle yeni inşaatlar yapılırken veya başka bir nedenle yapılan kazılar nedeniyle oluştuğunu belirten ekipler, Ankaralıların, olası bir su kaçağı ve diğer sorunları için Alo 185'den her zaman kendilerine ulaşabileceğini belirttiler.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10535,87%2,09
  • DOLAR

    32,28% 0,02
  • EURO

    35,02% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2473,55% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3962,61% 0,35