ASKİ BAŞKENTTEKİ BARAJ VE GÖL KIYILARINI TEMİZLİYOR

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Başkent’i besleyen barajlarda suların azalmasıyla birlikte gün yüzüne çıkan çöpleri temizliyor

Ankara 31.01.2021 14:09:00 0
ASKİ BAŞKENTTEKİ BARAJ VE GÖL KIYILARINI TEMİZLİYOR

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Başkent’i besleyen barajlarda suların azalmasıyla birlikte gün yüzüne çıkan çöpleri temizliyor. Kurtboğazı Barajı’nda gerçekleştirilen atık ve çöp temizliği çalışmalarına ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Baran Bozoğlu da katıldı.

   ASKİ Genel Müdürlüğü yaşanan kuraklık yüzünden kent genelinde suları çekilen baraj ve göllerin kıyı şeritlerinin temizlenmesi için harekete geçti.

   İlk olarak Ankara’ya içme suyu sağlayan ikinci büyük baraj olan Kurtboğazı Barajı’nda 53 personel ve 8 araç ile gerçekleştirilen temizlik çalışmalarına ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Baran Bozoğlu da katıldı.

YAĞIŞ ALMAYAN BARAJ HAVZALARINDA KIYI TEMİZLİĞİ

   Yaşanan kuraklık nedeniyle suların çekildiği Kurtboğazı Barajı’nda 26 Ocak 2021 tarihinde yapılan ASKİ ekipleri tarafından yapılan kıyı temizliği çalışmalarına katılan ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Bozoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ankara’ya içme suyu sağlayan en büyük ikinci barajımız Kurtboğazı. Buradan gelen suları İvedik İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde arıttıktan sonra Ankaralılara sunuyoruz. Ankaralılara temiz ve kaliteli su verebilmek için arıtma tesislerindeki çalışmanın yanı sıra su havzalarımızı da temiz tutmamız gerekiyor. Dünyada ciddi bir kuraklık yaşanıyor. Havzalarımız da yeterince yağış almadığı için birçok barajımızda suyun çekildiğini görüyoruz. Buraya gelen piknikçilerin, balık tutmaya gelenlerin attığı atıklar ne yazık ki su havzalarımızı kirletiyor. Suyun çekilmesi ile beraber bu kirlilik daha da ortaya çıktı.”

PİKNİKÇİLERE “SUYUMUZ KİRLENME RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA” UYARISI

   Kıyı şeridinin çöp poşeti ve plastik atıklardan temizlendiğini ve temizlik çalışmalarını diğer baraj ve göllerde de devam ettireceklerini belirten Bozoğlu özellikle piknik yapan ve balık avlayan vatandaşlara seslenerek, şu uyarılarda bulundu:

“Biz de bunu fırsat bilerek temizlik işlemlerine başladık. Şu anda Kurtboğazı Barajı başta olmak üzere birçok havzamızda ASKİ ekipleri temizlik yapıyor. Dolayısıyla maksimum su kotunu da kapsayacak şekilde yani gelecekte yağışlarla birlikte artacak olan suyun da kirlenmesini engellemek amacıyla yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu çevrede gördüğünüz üzere birçok plastik atık var. Hatta tehlikeli atıkların bile ufak tefek atıldığını görüyoruz. Bu atıkların bu havzalara gelmemesi gerekiyor. Vatandaşlarımızın bu konuda çok hassas davranmalarını istiyoruz. Suyu en çok korumamız gereken dönemden geçiyoruz. Dolayısıyla piknikçilerin dikkat etmesi, atıklarını faaliyetlerinden sonra mutlaka toplamaları gerek. Aksi halde ne yazık ki sularımız kirlenme riskiyle karşı karşıya kalıyor.”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER;ABDULLAH ORTAÇ


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,32
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2508,54% 0,99
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22