ASKİ SU BASKINLARINA KARŞI AKARSU VE DERE YATAKLARINI ISLAH EDİYOR

ASKİ Genel Müdürlüğü, yağışlar sonrası meydana gelebilecek su baskınlarının neden olabileceği can kayıpları ve maddi zararları önlemek için Başkent genelinde çalışmalarını sürdürüyor.

Ankara 28.11.2023 11:05:00 0
ASKİ SU BASKINLARINA KARŞI AKARSU VE DERE YATAKLARINI ISLAH EDİYOR

ASKİ Genel Müdürlüğü, yağışlar sonrası meydana gelebilecek su baskınlarının neden olabileceği can kayıpları ve maddi zararları önlemek için Başkent genelinde çalışmalarını sürdürüyor.

 

Akarsu ve dere yataklarının ıslah çalışmalarına devam eden ekipler, çalışmalarını hemen hemen her yağmurda su baskınlarının meydana geldiği Çankaya ilçesine bağlı Dikmen Deresi, İncesu Deresi ile Yenimahalle ilçesi Varlık Mahallesi Trakya ve Beypazarı Caddesi’nde yoğunlaştıracak.

 

            ASKİ Genel Müdürlüğü, yağışlar sonrası meydana gelebilecek su baskınlarına karşı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

          “Ankara İli Genelindeki Derelerde Tespit, Temizlik ve Rehabilitasyon İşleri Yapım İşi” kapsamında düğmeye basan ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, Başkent genelinde akarsu ve dere yatakları için ıslah çalışmalarını sürdürüyor. Çalışma özellikle hemen hemen her yağmurda su baskınlarının meydana geldiği Çankaya ilçesine bağlı Dikmen Deresi, İncesu Deresi ile Yenimahalle ilçesi Varlık Mahallesi Trakya ve Beypazarı Caddesi’nde yoğunlaşacak.

 

300 KAMYON TERESSUBAT ÇIKARILDI

     Çalışmalara ilişkin bilgi veren ASKİ yetkilileri, betonarme baks temizliğinin ilk olarak 23 Eylül 2023 tarihinde Çankaya Dikmen Deresi’nde (İnönü Bulvarı kesişimi Merasim Sokak Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı önünde) başlatıldığını ve 500 metrelik bir kısımdan şu ana kadar yaklaşık 300 kamyon teressubatın çıkarıldığını belirtti.

 İŞ MAKİNELERİ BİRİKEN TOPRAK VE SEDİMENTİ KALDIRIYOR

Çalışmaların bir sonraki adımının İncesu Deresi (Yenişehir Pazar alanı civarı) ile Yenimahalle ilçesi Trakya ve Beypazarı Caddesi olacağının vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemizde son yıllarda sıkça görülen seller, taşkın felaketleri hepimizi oldukça üzüyor.

Geçmişteki acı tecrübeleri dikkate alarak bundan sonra yaşanması muhtemel taşkınlarla daha gerçekleşmeden mücadele edeceğiz. Bu kapsamda kentimizdeki akarsu ve dere yataklarının kısa sürede ıslah edilmesi büyük önem taşıyor. Islah edilen dereler sayesinde hedefimiz can ve mal kayıplarını önlemek.”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,41% -0,17
  • EURO

    34,69% -0,64
  • GRAM ALTIN

    2439,57% 0,15
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19