ASKİ`NİN SU KESİNTİLERİ ÇANKAYALI VATANDAŞLARI ÇİLEDEN ÇIKARDI

Kurban Bayramı sonrası 3 Gün üst üste su kesintisine giderek,resmen belirtilen kesinti süresini aşan,ASKİ Genel Müdürlüğü arıza bulunduğu gerekçesiyle yeniden su kesintisi uyguluyor.

Sağlık 31.10.2013 07:02:07 0
ASKİ`NİN SU KESİNTİLERİ ÇANKAYALI VATANDAŞLARI ÇİLEDEN ÇIKARDI

Kurban Bayramı sonrası 3 Gün üst üste su kesintisine giderek,resmen belirtilen kesinti süresini aşan,ASKİ Genel Müdürlüğü arıza bulunduğu gerekçesiyle yeniden su kesintisi uyguluyor.Süresi resmen açıklanmayan  su kesinti Çankayalı vatandaşları perişan etti.

Özellikle Msahalli seçimlere az süre kala peş peşe su kesinti uygulamasına gidilmesi,vatandaşların tepkileinin artmasına ve su kesintilerinin ASKİ Tarafından Çankayada oturan vatandaşlara tepki olsun diye yapıldığı yönünde iddialar dillendirilmeye başlandı.

ASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YAPTIĞI AÇIKLAMADA SU KESİNTİSİNİN NE ZAMAN SONA ERECEĞİNİ AÇIKLAMADI

Mevlana Bulvarı (Konya Yolu) üzerinde, AŞTİ karşısında, 1600 mm çapındaki ana su borusunda bir arıza meydana geldi.
ASKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, arıza nedeniyle Çankaya’nın üst kotlarına su verilemediğini bildirerek, yaşanan kesinti için vatandaşlardan özür diledi.
Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü’nün verdiği bilgiye göre, Mevlana Bulvarı (Konya Yolu) üzerinde AŞTİ karşısında bulunan 1600 mm çapındaki ana su borusunda gece bir arıza meydana geldi. Arıza nedeniyle Çankaya ilçesini besleyen ana pompalardan su akışı durduruldu ve zorunlu su kesintisi uygulanmaya başlandı.
Borudaki suyun tahliye edilip arızanın en kısa sürede onarılmasının ardından tekrar su verileceğini bildiren ASKİ yetkilileri, şu açıklamayı yaptılar:
“Arızanın bugün içinde onarılması için ekiplerimiz aralıksız olarak çalışmaktadır. Arıza nedeniyle Çankaya’nın üst kotları; Sancak, Birlik, Hoşdere, Ata, Keklikpınarı, Öveçler mahalleleri su alamamaktadır. Yaşanan kesinti için özür dileriz.”denildi.

Su borularının ASKİ Tarfından yeni değiştirilmiş olmasına rağmen bu kadar büyük boyutta ve sık sık arızaların meydana gelmesi Çankayada oturan vatandaşları perişan ettii.


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    10739,60%0,90
  • DOLAR

    32,18% 0,08
  • EURO

    34,97% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2515,35% 0,21
  • Ç. ALTIN

    4013,31% 0,00