ASLANLAR GİBİ FİNALE ÇIKTILAR....

Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçında Bursasporu 2-5 yenerek Finale yükseldi.

Spor 16.04.2014 23:42:26 0
ASLANLAR GİBİ FİNALE ÇIKTILAR....

Galatasaray Ziraat Türkiye Kupssı yarı final maçında Bursasporu 2-5 yenerek Finale yükseldi.Maçın 2.yarısında adeta Aslanlar gibi mücadele eden Galatasaray,Maçı 5-2 kazanarak Kupada final oynamaya hak kazandı.

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ikinci maçında,  33. dakikada 2-0 geriye düşmesine rağmen müthiş bir geri dönüş yaparak Bursaspor’u 5-2 mağlup etti ve finale yükseldi.

Galatasaray`ın golleri 45+1. dakikada Wesley Sneijder, 50. dakikada penaltıdan Selçuk İnan, 53. ve 68. dakikada Burak Yılmaz ve 71. dakikada penaltıdan Felipe Melo’dan gelirken Bursaspor’un golleri ise 28. ve 33. dakikada Fernandao’dan geldi.

Galatasaray’da 83. dakikada Burak Yılmaz kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 
Türkiye Kupası`nın diğer finalisti, yarın akşam oynanacak olan MP Antalyaspor-Eskişehirspor karşılaşmasıyla belli olacak. İlk maçı Antalyaspor deplasmanda 1-0 kazanmıştı. Ziraat Türkiye Kupası`nda final maçı 7 Mayıs 2014 tarihinde TFF`nin açıklayacağı statta yapılacak. 


Galatasaray, Spor Toto Süper Lig`in 30. haftasında 19 Nisan 2014 Cumartesi günü19.00’da Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da Kasımpaşa ile karşılaşacak.


Maç: Bursaspor - Galatasaray
Yer: Bursa Atatürk
Tarih: 16.04.2014 Saat: 20.00

Galatasaray
Fernando Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Balta, Alex Telles, Veysel Sarı, Felipe Melo (Dk.77 Ceyhun Gülselam), Yekta Kurtuluş (Dk.86 Koray Günter), Selçuk İnan (Dk.73 Umut Bulut), Wesley Sneijder, Burak Yılmaz


Yedekler
Ufuk Ceylan, Koray Günter, Emmanuel Eboue, Emre Çolak, Lucas Ontivero, Umut Bulut

Bursaspor
Sebastien Frey, Michael Basser, Serdar Aziz, Şener Özbayraklı, İbrahim Öztürk, Fernando Belluschi, Ferhat Kiraz (Dk.75 Ozan Tufan), Yasin Pehlivan (Dk.62 Stanislav Sestak), Volkan Şen, Şamil Cinaz, Fernandao (Dk.88 Enes Ünal)

Yedekler
Harun Tekin, Ozan Tufan, Serdar Aziz, Ozan İpek, Bekir Yılmaz, Enes Ünal, Stanislav Sestak


Sarı Kartlar
Dk.17 Volkan Şen, Dk.49 Şamil Cinaz, Dk.67 Yasin Pehlivan (Bursaspor), Dk.17 Burak Yılmaz, Dk. 60 Felipe Melo, Dk.64 Selçuk İnan (Galatasaray)

Kırmızı Kart
Dk.83 Burak Yılmaz (Galatasaray)

Goller
Dk.28 ve Dk.33 Fernandao (Bursaspor), Dk.45+1 Wesley Sneijder, Dk.50 Selçuk İnan (p), Dk.53 ve Dk.68 Burak Yılmaz, Dk.71 Felipe Melo (p) (Galatasaray)

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş mücadelesinde 2-2 biten ilk maçında sonrasında Galatasaray, deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya geldi. Bursa Atatürk Stadı`nda oynanan mücadele de Galatasaray 2-0 geriden gelerek 5-2 kazandı ve finale yükselmeyi başardı.

 

Bursaspor 28. ve 33. dakikalarda Fernandao`nun attığı goller ile öne geçerken, Galatasaray  45+1. dakikada Sneijder, 50. dakikada penaltıdan Selçuk İnan, 53. ve 68. dakikalarda Burak Yılmaz ve 71. dakikada Felipe Melo`nun penaltıdan attığı gol ile üstünlüğü ele geçirdi ve maçı bu skorla tamamlayarak finale adım atmayı başardı.

Öte yandan Galatasarayda Burak Yılmaz, 84. dakikada gördüğü ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

Galatasarayın Ziraat Türkiye Kupası finalindeki rakibi, Antalyaspor ile Eskişehirspor arasında oynanacak mücadelenin ardından belli olacak.
Sakatlığı nedeniyle Bursaspor karşılaşmasında Fildişi Sahilli futbolcu  Didier Drogba yer almadı. Drogba`nın yokluğunda sarı kırmızılıların teknik direktörü Mancini, forvette Burak Yılmaz`a şans verdi ve iki gün  önce babalığı tadan Umut Bulut`u yedek kulübesinde tutmayı tercih etti. Ceyhun Gülselam ile birlikte Ontivero, Eboue kulübede kaldı.

33 DAKİKADA ŞOK!

Mücadeleye sakin başlayan Galatasaray , rakibi Bursaspor`un ilk dakikalarda pozisyon bulmasına izin vermedi. Karşılıklı top kayıpları ile geçen 25 dakika sonrasında Bursaspor 28. ve 33. dakikalarda Fernandao ile golleri bularak 2-0 öne geçmeyi başardı.

28. dakikada kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada Fernandao`nun kafa vuruşunda top takım arkadaşına çarpıp ağlarla buluştu ve 33. dakikada sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında Şener`in ortasında Fernandao, güzel bir vole ile ağları buldu.

SNEIJDER`İN GOLÜ UMUTLANDIRDI!

45. dakikada Sneijder`in golü devre arasına Galatasaraylı futbolcuların soyunma odalarına umutla gitmesini sağladı.Rakip ceza alanı dışında topla buluşan Sneijder`in ortası savunmadan döndü. Dönen topu alan Sabri`nin ceza alanındaki Burak`a pasında savunma topa dokundu ve top bir anda Sneijder`in önünde kaldı ve Sneijder sol ayağıyla çok sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Soyunma odasına ümitli girdi.
ÖNCE PENALTIDAN SELÇUK

İkinci yarıda sahada bambaşka bir Galatasaray vardı. Galatasaray adeta Aslanlar gibi mücadele ederek tam anlamıyla uykudan uyandı ve art arda gollerle farklı skoru yakalamasını başardı..

49. dakikada Galatasaray sol kanattan bir köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı. Atağın devamında Sneijder sol kanatta yine topla buluştu ve ceza alanına ortasını yaptı ve ceza alanına içinde İbrahim topa eliyle müdahale etti ve penaltı kararı verildi. Topun başına geçen Selçuk da beraberliği getirdi.

SONRA BURAK YILMAZ`DAN GOLLER!

53. dakikada bu sefer gelişen kontra atakta ceza alanı dışı sol çaprazında topla buluşan Veysel`in sert şutu Frey`den sekti ve Burak seken topu ağlara gönderdi. 68. dakikada sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Sneijder`in Burak`a pasında Burak pasını Sabri`ye ve Sabri de yeniden kale sahasındaki Burak`a oynadı ve Burak topu ağlara gönderdi.

MELO`NUN PENALTISI

71. dakikada gelişen Galatasaray atağında Sneijder`in ara pasında sağ çaprazdan hareketlenen Sabri ceza alanında İbrahim`e çalım attığı sırada İbrahim topa kayarken eliyle müdahale etti ve karar penaltı oldu. Felipe Melo ağları sarstı.

84. dakikada Burak Yılmaz 2. sarı kartını gördü ve kırmızı kart ile cezalandırıldı. Galatasaray 5-2`lik skorun ardından finale yükseldi.


ARTUKLU HABER AJANSI


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10767,8%-0,03
  • DOLAR

    32,93% 0,11
  • EURO

    35,38% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2462,73% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3985,74% 0,00