ASMDE TIBBİ SEKRETERLERİN MAAŞ MAĞDURİYETİ

Dört yıl Sağlık Meslek Lisesinin Tıbbi Sekreterlik Bölümünü veya Sağlık Meslek Yüksek okullarının Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik Programını bitiren tıbbi sekreterler kadro bekliyor..

4.01.2017 14:24:46 0
ASMDE TIBBİ SEKRETERLERİN MAAŞ MAĞDURİYETİ

Dört yıl Sağlık Meslek Lisesinin Tıbbi Sekreterlik Bölümünü veya Sağlık Meslek Yüksekokullarının Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik Programını bitiren tıbbi sekreterler kadro bekliyor.

 

Maaş Mağduriyetlerinin giderilmesini itsyen Tıbbi Sekreterler şunları söyledi:

 

''İş alanı Hastaneler, Halk sağlığı müdürlükleri, Toplum sağlığı merkezleri ve Aile sağlığı merkezleri olan oldukça geniş olan tıbbi sekreterlere alımlarda çok az sayıda kadro verilmesi atama bekleyen binlerce kişiyi mağdur ediyor. Aile sağlığı merkezinde Tıbbi Sekreterler özellikle asıl işlerini yapmasına rağmen hak ettiği hakkı alamıyor. ASM’nin personel giderleri olan doktorların hesabına 4200 yatmaktadır. Doktorlar Tıbbi sekreterlere hak ettiği maaş vermemektedir. Hem de işini severek yapa tıbbi sekreterlerin mağduriyeti giderilecektir. Asmde yemeği +yol parası bizlerden gidiyor. izin günleri hakkında düzenlememiz yok. sigorta bazı asmlerde eksik yatırılıyor. Aile hekimliği yönetmenliği tıbbi sekreterler için bir madde eklenirse Türkiyede Tıbbi Sekreterlerin mağduriyeti ortadan kalkacaktır.

 

 Aile sağlığı merkezinde A sınıfı, B sınıfı gruplandırmasında dolayı doktorlar diplomalarımızı çalıştırarak faydalanıyorlar. Bizler verilmesi gereken maaşı vermeyip düşük maaş vererek diğerlerini ceplerine atıyorlar.

 

Aile sağlığı merkezinde Tıbbi sekreterler şirket elemanı olarak hizmet alımı yapılıyor. Aile Sağlığı Merkezlerinde hasta kayıt, kayıtlı nüfusun takip kayıt işlemleri ve EBYS yazışmalar gibi tıbbi sekreterlerin  görev alanına giren pek çok işlem Aile Hekimi veya Aile Sağlığı Elemanları tarafından yapılmaktadır. Aile hekimlikleri iş yükünden rahatsız kayıtlar olsun, yazışmalar olsun. Ve hasta kabul işlemleri Tıbbi sekreterlerin yapmasını istiyorlar. Danışmanlık hizmetlerini ve bu kayıtların tutulmasında Tıbbi Sekreterler büyük öneme sahiptir.  Aile sağlığı merkezlerin Tıbbi Sekreterler işini severek yapıyor ve hastalar memnun bir şekilde ayrılıyor. Hem de işini severek yapan tıbbi sekreterlerin mağduriyeti giderilecektir. 

 

Özellikle ASM’nin personel giderleri olan doktorların hesabına 4200 TL yatmaktadır. Doktorlar Tıbbi sekreterlere hak ettiği maaş vermemektedir. Aile sağlığı merkezlerinde ise Gruplandırmadan dolayı Asıl işimizi yaparak 1400-1800 ücretle çalışıyoruz. Bazı illerde doktorlar çok düşük maaş vererek Tıbbi Sekreterleri mağdur etmektedir.

 

Aile sağlığı merkezlerine hiç kimse diplomasini bir cep harçlığı icin 1300 kiraya vermesin bu hem suçtur hemde mesleğinize ihanettir sizin değil onların size ihtiyacı var bunu yapmasanız sizi ise alır sizin ihtiyacınız yoksa arkadasınız es dostunuzun ihtiyacı vardır istihdam edilmelerini engellemeyin gören duyan olursa bilgilendirin''Denildi.


  ARTUKLU HABER AJANSI


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00