ASP EK DERSLİLER YASAL HAKLARININ VERİLMESİNİ İSTİYORLAR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı?na bağlı İl Müdürlüklerinde Ek ders Saat Ücreti karşılığında görev yapan ve , kimisi lisans mezunu kimisi yüksek lisans mezunu sosyolog, sosyal çalışmacı, psikolog, öğretmen, sağlık personeli ve . meslek elemanları ya

Gündem 28.06.2017 11:09:37 0
ASP  EK DERSLİLER YASAL HAKLARININ VERİLMESİNİ İSTİYORLAR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı İl Müdürlüklerinde Ek ders Saat Ücreti karşılığında görev yapan ve , kimisi lisans mezunu kimisi  yüksek lisans mezunu sosyolog, sosyal çalışmacı, psikolog, öğretmen, sağlık personeli ve . meslek elemanları yasal haklarının verilmesini istiyorlar.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı İl Müdürlüklerinde Ek ders Saat Ücreti karşılığında görev yapan çalışanlar Artuklu Haber'e gönderdikleri yazaılı açıklamada;

 

HİÇBİR ÖZLÜK HAKKA SAHİP OLMAYAN BİZLER BİR YUVA KURMADA CİDDİ TEREDDÜTLER YAŞIYORUZ.

 “Bizler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı İl Müdürlüklerinde Ek ders Saat Ücreti karşılığında mesailerini yapan, kimimiz lisans mezunu kimimiz yüksek lisans mezunu sosyolog, sosyal çalışmacı, psikolog, öğretmen, sağlık personeli vb. meslek elemanlarıyız. Bakanlığımızın asıl iş olan sosyal inceleme görevlerini, Sosyal Hizmet Merkezleri Hizmet Modellerini büyük bir özveriyle yerine getirmekteyiz. Bazılarımız Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerinde Bakım Hizmetleri Değerlendirme Heyetinde, Sosyal Ekonomik Destek Birimlerinde, Şehit Yakınları ve Gaziler Hizmet Birimlerinde kadrolu meslek elemanları gibi sosyal inceleme raporları yazmakta, kuruluş müdürlerince verilen görevleri özveriyle yerine getirmekteyiz. Bazılarımız Çocuk Destek Merkezinde, Çocuk Evlerinde sosyal servislerde sosyal inceleme raporları oluşturmakta veya engelli grup sorumlusu olarak çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunmak amacıyla çalışmaktadır. Bazılarımız Huzurevlerinde, Engelsiz Yaşam Merkezlerinde engelli ve yaşlılarımızın sağlık sorunları ile ilgilenmektedir. Aile Bakanlığının tüm kuruluşlarında görev aldığımız gibi kadrolu meslek elemanları ile birlikte aynı işleri, bakanlığımız hizmet birimlerindeki ASIL İŞLERİ yürütmekte ve aynı belgeleri imzalamaktayız.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde kuruluşlarda çalışan;

·         Ek ders Saat Ücreti karşılığında mesailerini yapan meslek elemanları: 1400 TL

Taşeron firmalar aracılığıyla çalışan:

·         Temizlik görevlisi : 1915 TL

·         Güvenlik görevlisi (ortaöğretim mezunu) :2150 TL

·         Danışma, veri otomasyon görevlisi: 2300 TL civarında maaş almaktadır.

  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızca resmi olarak 01.02.2016 tarihi itibarı ile haftalık 35 saate çıkartılan çalışma saatlerimizi fiili olarak haftalık 40 saat yapmaktayız. Aldığımız ücret kuruluşlarımızda görev yapan taşeron usulü ile çalışan personellerin (çaycı, kaloriferci, güvenlik, temizlik personeli, danışma yönlendirme vb.) aldığı ücretin fazlasıyla altında kalmaktadır. Resmi tatillerde, bayramlarda, idari izinlerde ve özel izinlerde maaşlarımız çalıştığımız saat üzerinde hesaplandığından ve izin günlerinde çalışmadığımız gerekçesiyle aldığımız ders ücreti daha da düşmekte ve asgari ücretin altında kalmaktadır. Bu nedenle çalışmalarımız kısmı süreli çalışma olarak hesaplanıp sigorta primlerimiz yarım ay eksik yatmaktadır. Hastalandığımız günlerde bile kurumumuza gelip işlerimizi yürütmek zorunda kalıyoruz. Zira alacağımız hastalık raporları nedeniyle maaşlarımız ve sigorta primlerimiz düşmektedir. Ek ders karşılığı çalışan meslek elemanlarına doğum izni bile verilmezken kadrolu meslek elemanları süt izinlerini bile çoğu kez fazladan fazlaya kullanmaktadır. Bu adaletsizliği görüp tükenmişlik sendromu yaşamamak elde değildir. Kadrolu olan meslek elemanları ile ASIL İŞLERİ yaptığımız halde özlük haklarımız karşılaştırılmayacak derecede geride kalmaktadır. Kendimizi taşeron personel ile kıyasladığımız zaman bile onların haklarının hiçbiri bizlerde mevcut değildir. Nitekim alınan ücretler konusunda fark, bizlerin mağduriyetlerini gözler önüne sermektedir.

 

 

   Aile toplumun en küçük birimidir. Aile kurumu, toplumsal gerçekliğimizin zeminini hazırlamaktadır. Bireyin ve toplumun fonksiyonlarında en temel öğe olan aile, bireyin yaşamında önemli yer tutan beslenme, bakım, sevgi ihtiyacı, duygusal gelişim, psikolojik gelişim, eğitim, kültürel değerler kazanma, sağlıklı zekâ gelişimini sürdürme gibi temel ihtiyaçlarının karşılandığı birincil yer ve çevredir. Hiçbir özlük hakka sahip olmayan bizler bunu kendi ailemizde sağlayamıyor veya bir yuva kurmada ciddi tereddütler yaşıyoruz. Durum böyleyken Aile Bakanlığı’nın temel vizyonu olan aile ve toplum, toplumun refahını arttırmak, adil ve arz odaklı bütüncül sosyal politikalar ile yaşadıklarımız çelişmektedir. Mutlu birey ve güçlü ailelerden oluşan müreffeh bir toplumun ruhunu yakalamak Bakanlığımızın ve Sosyal Devlet anlayışının vizyonu iken bizler bu vizyonun çok gerisinde kalmaktayız.

    Bizler ek ders saat ücreti karşılığında mesailerini yapan personeller ile ilgili bir çalışma başlatmanızı arz ediyoruz. Bizlerin kadrolu meslek elemanları ile ASIL İŞLERİ yaptığımız, lisans mezunu olmamıza rağmen ilköğretim veya lise mezunu taşeron işçilerden daha zor şartlarda çalıştığımızı dikkate almanızı istiyoruz. Bizler, büyüklerimizin bir meslek elemanına en uygun şartları düşünerek eşitlik ilkesi bağlamında çalışmalar yapacağına ve bu hususta gereğinin yapılacağına can-ı gönülden inanmaktayız.

   Bu konuya istinaden Diyanet İşleri Başkanlığı 2011 yılında Kur’an Kurslarında Valilik ve Kaymakamlık onaylarıyla ek ders ücreti karşılığı görevlendirilen veya fahri olarak görevlendirilen öğreticilerin hak mahrumiyeti yaşadığını, personel sayılarının yetersiz olduğunu, bu personellerinin zor şartlarda görevlerini sürdürdüğünü dile getirerek bu personellerinin kadroya alınması için çalışma başlatmıştır. Yapılan çalışma sonucunda 17.09.2011 tarih ve 28057 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 653 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 13. Maddesine eklenen geçici 17. Maddesi uyarınca, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak Ek ders ücreti karşılığı görev yapmakta olan personellerin kadroya alınması kararı alınmıştır.

    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ailesi olarak Bakanlığımıza vermiş olduğumuz ve bunu gururla sunduğumuz emeklerimizin hak ettiğimiz çerçevede sosyal haklarımızın eşitlik ilkesi bağlamında değerlendirilmesini ve aynı zamanda sorunlarımızın en kısa zamanda çözüme kavuşturulmasını talep etmekteyiz. Konu ile alakalı sıkıntılarımızın gerçekliğinin araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonunun oluşturulmasını veya en azından Büyükşehirlerde uygulanan Taşeron Meslek Elemanı vasfından bizim de yararlandırılmamızı talep ediyoruz.”Dediler

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 


29° / 16.5°
  • BIST 100

    9645,02%-0,5
  • DOLAR

    32,57% 0,10
  • EURO

    34,88% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2436,72% 0,29
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00