ASPB EK DERS ÇALIŞANLARI SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNÜ BEKLİYORLAR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı il müdürlüklerinde çalışan Ek ders ( Geçici ) personeller Sağlık Senden toplu görüşmeler sırasında taleplerin gündeme getirilmesi ve mağduriyetlerinin sona erdirilmesini istiyorlar.

30.06.2017 21:34:10 0
ASPB EK DERS ÇALIŞANLARI SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNÜ BEKLİYORLAR

           Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı il müdürlüklerinde çalışan Ek ders ( Geçici ) personeller  Sağlık Senden toplu görüşmeler sırasında  taleplerin gündeme getirilmesi ve mağduriyetlerinin  sona erdirilmesini istiyorlar.

 

  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı il müdürlüklerinde çalışan Ek ders ( Geçici ) personellerİ Sağlık Sen 'den sorunlarının çözümüne yönelik başvuruda bulunarak,Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sırasında aşağıda belirtiğilen  taleplerin gündeme getirilmesi ve mağduriyetlerinin sona erdirilmesini talep ediyorlar.

 

 

SAĞLIK SEN İL BAŞKANLIĞINA

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında Geçici (Ek Ders Karşılığı) Olarak Çalışanların Toplu Sözleşme Görüşmelerindeki Talepleri

 

1- Aspb’de Ek Ders Karşılığı çalışanlar yıllık onayla çalışmakta olup hukuki olarak bir güvencesi olmadığı için amirinin tek bir sözüyle işinden olmaktadır. Bu nedenle en başta iş güvencesi istemektedir.

2- İş Kanununa göre tam zamanlı bir çalışanın özlük haklarının olması gerekmektedir. Aspb’de Ek Ders Karşılığı çalışanlar 35 saat ve üzeri çalıştıkları için tam zamanlı personel olarak değerlendirilmekte olup özlük haklarının olması zaruridir. Diğer türlüsü kanuna aykırı bir durum oluşturmaktadır.

3- Aspb’de çalışan Ek dersliler aldıkları ücret konusunda da kamuda çalışanlar içinde en mağdur kesimdir. Kendileriyle aynı meslek ve ünvana sahip diğer kadrolu, sözleşmeli, Asdep çalışanı ve hizmet alımı personelinden çok daha düşük bir ücrete çalışmaktadırlar ve üstüne aldıkları o ücretin bir kısmı da resmi tatillerd           e kesilmektedir. Böylece mağduriyet daha da artmaktadır. Ek dersliler adalet ve eşitlik gereği kendileri ile aynı durumda çalışanlarla aynı ücreti almak istemektedirler.

4- Ek Ders Karşılığı çalışanlar içindeki meslek elemanları (Öğretmen, Sosyolog, Sosyal Çalışmacı, Psikolog vb.) görevleri gereği sahada incelemeye çıkmaktadır. Fakat diğer çalışanların sahip olduğu yolluk, yemek parası v.b şeyleri alamıyor; bakanlığın eğitimlerine de katılamamaktadırlar. Tüm bu haklara sahip olmak istemektedirler.

5- Aspb’de Ek Ders Karşılığı çalışanların kurumsal bir kimliği yoktur. Önemli toplantı ve görüşmelerde nerde çalıştığını kanıtlamakta zorluk çekmekte bu da o çalışanlar için onur kırıcı bir duruma neden olmaktadır. Bu nedenle kurumsal kimliğe sahip olmak istemektedirler.

6- Aspb’de Ek Ders Karşılığı çalışanlar içinde lisans, ön lisans ve lise mezunu olarak çalışanlar olduğu için en kapsayıcı ve ideal çözüm 4/B (Sözleşmeli Çalışan) statüsüdür. 4/B’ye geçmeleriyle tüm haklarına kavuşacak ve tüm mağduriyetler ortadan kalkacaktır. Sendikamız tarafından bu seçenek hükümet nezdinde zorlanmalı; olmadığı takdirde Asdep ve benzeri çözümler gündeme alınmalıdır.

          Gereğini arz ederim.''Denildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22