ATAMA BEKLEYEN 30 BİN SAĞLIK TEKNİKERİ TIBBİ SEKRETER MAĞDUR

Atama bekleyen 30 bin sağlık Teknikeri Tıbbi sekreter sağlık bakanlığının yayınladığı istihdam edeceği personel sayısına isyan ediyor. Sağlık bakanlığı yaklaşık 5 aydır Önlisans Tıbbi sekreterlerden alım yapılmadı.

Gündem 4.03.2014 14:16:35 0
ATAMA BEKLEYEN 30 BİN SAĞLIK TEKNİKERİ TIBBİ SEKRETER MAĞDUR

Atama bekleyen 30 bin sağlık Teknikeri Tıbbi sekreter sağlık bakanlığının yayınladığı istihdam edeceği personel sayısına isyan ediyor. Sağlık bakanlığı yaklaşık 5 aydır Önlisans Tıbbi sekreterlerden alım yapılmadı.

Tıbbi sekreterler olmadığı durumlarda Resmi yazışmaların içler açıcı durumu. Toplum sağlığı merkezindeki çalışmaların yazışma işlerinin bilinmediği bir olayı anlatacam. Geçenlerde bir yazı geldi. Geçenlerde Halk sağlığı müdürlüğünden aile sağlığı merkezine mesai denetimi için geldiler. İki hemşiremiz izinde olduğu halde birisinden savunma istediler. Aile sağlığı merkezinde hemşire arkadaş savunmasın izin formunu ekte sundu. Adamlar izin formlarına bile bakmadan savunma yazıyorlar. Resmi yazışmanın kayıtlarda tutulmasının içler açısı örneğidir. Dört Yıl Sağlık Meslek Lisesinin Tıbbi Sekreterlik Bölümünü Okuduk, 2 Yıl Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik Programını Bitirdik. İş alanı geniş olan tıbbi sekreterler Hastaneler, Halk sağlığı müdürlüğü Toplum sağlığı merkezleri. İş alanı geniş olmasına rağmen atanamıyor. Sağlıktaki şiddet olaylarının artmasının nedeni eğitimsiz kişilerin görevleri olmadıkları halde o işlerde çalıştırılmasıdır.
Tıbbi sekreterler kendi işini yapmayacaksa ne işi yapacak merak ediyoruz. Aile Hekimliğinde Tıbbi Sekreter Çalışırsa İşsiz Tıbbi Sekreter Kalmaz. Tıbbi sekreterler diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliğini, kayıtların tutulmasını, çalışma ve denetime ilişkin sair usul ve esasları belirlemektir. Kendisine kayıtlı kişileri yılda en az bir defa değerlendirerek sağlık kayıtlarını güncellemektir. Sağlık Bakanına ve yetkililere sesleniyoruz bu önemli konuda biran önce önlemini alırsa hem işsiz sağlık personeli rahat eder hem de maliyeden hükümet rahatlar. Aile hekimliğinde resmi yazışmalar ve kayıtların tutulmasında Tıbbi sekreterler yükümlüdür. Önemli konulardan olan Aile hekimlikleri iş yükünden rahatsız yazışmaların Tıbbi sekreterlerin yapmasını istiyorlar. Sağlıkçılar arasında neden Tıbbi sekreterler 6 yıl emek verdiler diyemi? Tıbbi sekreterler olarak bu konu hakkında düzenleme yapılırsa. Bizler sağlık alanlarında eğitim gördük işimizin başkasının yapmasını istemiyoruz. Tıbbi sekreterler ASMlerde çalışmak için yönetmenlik istiyor.

 Önlem alınsın. Bütün her yere hak ettiğimiz hak için ulaştık. Bizlere mesleğin sorunlarının çözüleceğini söylediler. Elimizden ekmeği. Artık bir çözüm istiyoruz. Atama bekleyen sağlık Teknikeri Tıbbi sekreterler Sağlık Bakanlığının açıkladığı istihdam edeceği personel sayısı azlığı aileleri mutsuz etti. Atama bekleyen sağlık Teknikeri Tıbbi sekreterler istihdam edilen personel sayısından hiç memnun değil. Ayrıca atama bekleyen sağlık Teknikeri Tıbbi sekreterler bu istihdam sayısının artırılmasını istediler.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82