Dört Yıl Sağlık Meslek Lisesinin Tıbbi Sekreterlik Bölümünü ve 2 Yıl Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik Programını bitiren,tıbbi sekreterler Hastaneler, Halk sağlığı müdürlüğü Toplum sağlığı merkezlerinde iş alanı geniş olmasına rağmen atanamıyor.Atanamay
Dört Yıl Sağlık Meslek Lisesinin Tıbbi Sekreterlik Bölümünü ve 2 Yıl Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik Programını bitiren,tıbbi sekreterler Hastaneler, Halk sağlığı müdürlüğü Toplum sağlığı merkezlerinde iş alanı geniş olmasına rağmen atanamıyor.Atanamayan binlerce Tıbbi sekreter adayı Aile Sağlık Merkezlerinde kadro verilmesini istiyorlar.
Atanma Sorunu Yaşayan 40 Bin'e yakın Tıbbi Sekreter adayı atanma sorunlarının çözümü için Aile Hekimliği'ni kurtarıcı olarak görüyor.Çünkü Aile Hekimliğinde Tıbbi Sekreter tercih edilirse,tüm resmi yazışmalar olarak Tıbbi sekreter yapar.bu sayede Tıbbi sekreterler Aile hekimin ve aile sağlığı elemanın üzerinde iş yükünü hafifletir sağlık hizmetinin verimini artırır.Ve aynı zamanda herkes kendi işini yapmış olur.
Türkiye'de Atanma Sorunu Yaşayan 40 Bin'e yakın Tıbbi Sekreterin sorunun çözümü başta Aile hekimliği olmak üzere Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarındaki tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında tıbbi sekreterlere görev vermek olacaktır.
Hazırladıklaraı metinleri,Başta Başbakan Ahmet Davutoğu,Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,Bölge Milletvekilleri ile TBMM Sğlık Komisyonuna Gmnderen Tıbbi Sekreter adayları,Mağduriyetlerinin giderilerek Kadro verilmesini istiyorlar.
iŞTE TIBBİ SEKRETER ADAYLARI TARAFINDAN
FAX VE MAİL YOLU İLE YETKİLİLERE GÖNDERİLEN METİN;
''Tibbi sekreterlik bölümü mezunları olarak 4 yıl sağlık meslek lisesi ve 2 yıl sağlık hizmetleri meslek yüksek okulu olmak üzere 6 yıl mesleki eğitim almış sağlık hizmetlerine mensup bir meslek grubuyuz. Biz tıbbi sekreterler olarak maalesef aldığımız eğitim doğrultusunda işimizi yapamıyoruz, bunun sebebi ise kamu hastaneleri toplum sağlığı merkezi vb. yerlerde taşeron firma aracılığı ile bizim yerimize bilgisayar bilen ve sertifika alan herkesin çalışmasıdır.
Asıl mesele ise Sağlık Ocağı sisteminin kaldırılması ve Aile Hekimliği sisteminin uygulanmaya başlaması sebebiyle biz Tıbbi Sekreterin atama sayıları yarıya kadar düşmesi ve bu düşüşün mağduriyetimizi daha da artırmasıdır. Şimdi ise Türkiye geneli Aile Hekimliklerinde sadece A,B ve C grubu için sınıflandırmalarda ebe, hemşire, sağlık memuru veya Tıbbi Sekreter çalıştırılma zorunlu kılınmıştır. şanlıurfa başta olmak üzere sadece sayılı birkaç ilde Aile Hekimleri sınıflandırma için Tıbbi Sekreter almakta ve 1100-1500 asgari ücreti dahi geçmeyen maaş verilmektedir. Yani bizler Aile Sağılığı merkezlerinin sınıflandırılması için (A,B,C) şart koşulan personel sınıfında oluyoruz ama iş statü, özlük hakları, çalışma şartları ve maaşa gelince bir düzenleme yapılmamış bu konu da Aile Hekimlerinin insiyatifine bırakılmış olup, Aile Hekimi istediği zaman bu personeli işten çıkarabilmekte, fazla mesai uygulayıp bu mesai ücretlerini vermemekte ve ayrıca yıllık izinler ve maaş (asgari ücret) yine Aile Hekimlerinin kendi çıkarlarına uygun bir şekilde karar vermesine sebep olmaktadır. Kısacası bizler bu kurumda doktorla sınıflandırma için anlaşmalı, ya da doktorların herhangi biz bir taşeron firmadan hizmet satın alma yoluyla kurumda çalıştırdığı her şeyi kurumdaki sorumlu hekimim iki dudağı arasından olan bir personelden ibaretiz.
Biz Aile Sağlığı Merkezinde (ASM) çalışan Tıbbi Sekreterler olarak yetkili bakanlıkların belirlediği asıl iş koluna mensup olup; şuan gündemde olan taşeron personele yapılacak düzenleme ve kadro verilmesi hususunda bizlerinde ASM’de hem asıl işi yapmamız hem de yaşadığımız mağduriyetlerin göz önünde tutularak yapılacak düzenlemeye tabi tutulması ve mağduriyetlerimizin giderilmesi hususunda siz değerli yetkilileri bu konuda hassasiyet göstermenizi ve makul şartlarda daha iyi standarda kavuşmamız açısından sizlerinde desteğini bekler sağlık ve esenlikler diliyor gereğini bilgilerinize.arz.ediyoruz.''
ARTUKLU HABER AJANSI