ATANAMAYAN TIBBİ SEKRETERLER İNTİHARIN EŞİĞİNDE

İzmir?in Çiğli İlçesi?nde iki gündür haber alınamayan 27 yaşındaki İbrahim Yeşilbağ?ın, kullanmadıkları gecekondu evinde tavana asılı cesedi bulunmuştu.

Gündem 1.06.2017 16:17:36 0
ATANAMAYAN  TIBBİ SEKRETERLER  İNTİHARIN EŞİĞİNDE

İntihar Eden Öğretmen Adayının Cebinden 6 TL Çıktı! İzmir'in Çiğli ilçesinde coğrafya öğretmenliğinden mezun olan ve atanamayan 27 yaşındaki İbrahim Yeşilbağ'ın intihar ettiği açıklandı. Yeşilbağ'ın intihar ettiğinde cebinde 6 tl olduğu belirtildi. İzmir'in Çiğli ilçesinde coğrafya öğretmenliğinden mezun olan ve atanamayan 27 yaşındaki İbrahim Yeşilbağ'ın intihar ettiği açıklandı.

 

İzmir'in Çiğli ilçesinde yaşayan ve kendisinden iki gündür haber alınamayan 27 yaşındaki İbrahim Yeşilbağ, ailesine ait kullanmadıkları bir gecekonduda bulundu. Ailesine ait kullanılmayan gecekonduda tavana asılı halde bulunan gencin askerden yeni geldiği öğrenildi. Coğrafya öğretmenliği mezunu olan Yeşilbağ'ın atanamadığı ve KPSS'ye hazırlandığı aktarıldı.  

 

İzmir'in Çiğli ilçesinde bulunan Güzeltepe Semti'nde gerçekleşen olay kapsamında, 2 hafta önce askerden dönen İbrahim Yeşilbağ'dan ailesi iki gün boyunca haber alamadı. Ailenin iki gün boyunca süren aramaları sonunda, Yeşilbağ'ın aileye ait ve kullanılmayan gecekondu evinde bulunduğu öğrenildi. Kullanılmayan gecekondu evinde kendini tavana asan gencin uzun süredir atanamadığı öğrenildi. İntihar eden İbrahim Yeşilbağ'ın cebinden 6 TL ve cep telefonu çıktığı belirtilirken Yeşilbağ’ın yakınları, çalışamadığı için moralinin bozuk olduğunu ifade ettiler. Emek veren sağlıkçı tıbbi sekreterler hak ettikleri haklarını istiyorlar.iş alanları geniş olan tıbbi sekreterler atama bekliyor.

 

Türkiye geneli Aile sağlığı merkezinde Tıbbi Sekreterler özellikle asıl işlerini yapması ve ihtiyaç olmasına rağmen hak ettiği hakkı alamıyor. ASM’nin A ve B sınıfı farklı olarak yazmaktadır. ASMde doktorlar maaş 9-10 Bin Arası Hemşire-ebeler 3-4 arası almaktadır. Asm giderler ayrı hesaplarına yatmakadır. ASM’nin personel giderleri olan doktor başına aylık gider hesabına 4800 yatmaktadır.5 birimlik bir asmde 24.000 TL Aylık gider yatmaktadır. Bir ASM’nin Aylık gideri 13.000 geçmiyor. Doktorlar Tıbbi sekreterlere hak ettiği maaş vermemektedir. Hem de işini severek yapa tıbbi sekreterlerin mağduriyeti giderilecektir. Asmde yemeği +yol parası bizlerden gidiyor. Aile hekimliği yönetmenliği tıbbi sekreterler için bir madde eklenirse Türkiyede 70 Bin Tıbbi Sekreterlerin mağduriyeti kalkacaktır.

 

Eşit işe eşit güvence+ücret verilmesi Hem de işini severek yapa tıbbi sekreterlerin mağduriyeti giderilecektir.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00