ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERDEN``ATANMA DUASI``

Atanamayan Öğretmenler Ankara`da Güven Parkta düzenledikleri Miting`te Okudukları Atanma Duası ile Gündem oluşturdu.

16.11.2014 19:59:47 0
ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERDEN``ATANMA DUASI``

Atanamayan Öğretmenler Ankara`da Güven Parkta düzenledikleri Miting`te Okudukları Atanma Duası ile Gündem oluşturdu.Ankara`da Eylem için biraraya gelen yüzlerce Öğretmen adayı,Mitng boyunca 40.000 Öğretmen Atmasının şubat ayında yapılmasını isteyerek,Öttürdükleri düdüklerle Hükümeti ve Eğitim Politikalarını Protesto etti.

Ankara`ya gelerek tepkilerini gösteren atanamayan branş öğretmenleri, yeni dönem de branş öğretmenlerine kontenjan açılmamasını protesto etti.

Türkiye`de internet üzerinden örgütlenen ve Türkiye`nin birçok şehrinden Ankara`ya gelen atanamayan branş öğretmenleri, MEB`in ataması yapılan 40 bin öğretmen arasında branş öğretmenlerinin olmamasını Güvenpark`ta yürüyüşle protesto etti.

Atanamayan öğretmenler adına açıklama yapan Türkçe öğretmeni Şule Aydın, MEB kontenjanlarının açıklanmasının ardından büyük bir şaşkınlık içerisine girdiklerini belirterek, "Atama sürecinde verilen sözlerin tutulmaması bakanlığın ne kadar güvenilir bir kurum olduğunu bir kez daha göstermiştir" dedi. Aydın, "Koleksiyonculuğu bırakın öğretmenleri haznenizde biriktirmeyin atayın. Biz mesleğimizi icra etmek istiyoruz. Branş öğretmenleri de kendi mesleğini bırakın yapsın" diye konuştu.

Aydın, MEB`in Şubat alımına kadar 40+40+40 kontenjan açarak yapmış olduğu hatayı telafi etmesini istedi.

Daha sonra bir çember oluşturan öğretmen adayları yere çömlerek,Atanma Duasını hep bir ağızdan okudu.Duanın okunmasından sonra ellerini havaya doğru açarak Amin Diyen Öğretmen adaylarına çevrede toplanan Başkentli vatandaişlar da alkışları ile destek verdi.

Açıklamanın ardından öğretmenler, "Atanamayan tüm öğretmenlere kadro istiyoruz", "Nabi iyi Avcı`ymış hayallerimi 12`den vurdu" yazılı dövizler taşıyarak Milli Eğitim Bakanlığı önüne yürüyüş düzenleyerek eyleme son verdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04