ATATÜRK`E HAKARETE KEÇİÖRENLİLER KAYITSIZ KALMADI

Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk`e yönelik son dönemde artan hakaret ve saldırılara karşılık Türkiye`nin en büyük ilçesi olan Keçiören`den ortak tepki geldi.

13.05.2017 15:03:26 0
ATATÜRK`E HAKARETE KEÇİÖRENLİLER KAYITSIZ KALMADI

 

Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik son dönemde artan hakaret ve saldırılara karşılık Türkiye'nin en büyük ilçesi olan Keçiören'den ortak tepki geldi.

 

Çok sayıda sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcilerinin bir araya geldiği basın açıklamasında ortak bildirgeyi CHP Keçiören ilçe Başkanı Serdar Kendir okudu.

 

CHP Keçiören İlçe Başkanlığı,Vatan Partisi Keçiören İlçe Başkanlığı,Atatürkçü Düşünce Derneği Keçiören Şubesi

Cumhuriyet Kadınları Derneği Keçiören Şubesi,Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Keçiören Şubesi,Alevi Kültür Derneği Keçiören Şubesi,Tüketici Hakları Derneği Keçiören Şubesi,Ankara Cumhuriyet Okurları,Ovacık Derneği'nin ortak basın duyurusunda şunlara değinildi: Çanakkale’yi geçilmez kılan Anadolu Halkı ile birlikte yıkılmış, parçalanmış bir ülkeyi yeniden kuran, geri bırakılan Anadolu Halkını, çağdaş toplum haline getiren, uluslararası tüm otoritelerce “ YÜZYILIN YETİŞTİRDİĞİ DAHİ”  kabul edilen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e; yandaş bir televizyon kanalında, iğrenç ve alçak bir biçimde hakaret edilmesi, tüm ulusumuzu derinden sarsmış ve üzmüştür.

 

Kurtuluş Savaşı  yıllarından bu yana iç ve dış “Derin Hainler”, ülkemizin içinde bulunduğu ortamda, bölgemizde yaşanan çatışmalı  durum, ülkemizin ve komşularımızın bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü tehdit eden ABD silahlı güçlerinin namlularını, sınırımızda üzerimize çevirdiği bu günlerde,  ABD ve AB Ülkelerinin etnik ve dini farklılıkları kullanarak PKK, YPG, FETÖ, DEAŞ Terör Örgütlerini destekler nitelikteki ilişkileri devam etmekte iken, Mustafa Kemal Atatürk’ü itibarsızlaştırmak amacıyla yapılan bu saldırılar Türkiye’de yaşayan halkların birliğine, kardeşliğine ve barışına ihanettir, AFFEDİLEMEZ.

 

Keçiören’deki siyasi partiler ve Demokratik Kitle Örgütleri olarak Cumhuriyetimizin Kurucu Önderi Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan bu alçakça ve iğrenç saldırıyı şiddetle kınıyor, bu alçaklığı yapan şahıslar ve televizyon kanalı hakkında gerekli soruşturmaların yapılarak, yasalarımızın öngördüğü cezalara çarptırılmasını talep ediyoruz.

 

Aşağıda imzası bulunan Keçiören’deki Siyasi Partiler ve Demokratik Kitle Örgütleri olarak bu alçak saldırıyı yapan kişiler ve televizyon kanalı hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunuyoruz.

 

Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin en üst makamlarında oturan ve siyaset yapan tüm Siyasi Partilerin Yetkilileri ile Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakanında, bu alçak ve çirkin saldırıyı kınamalarını talep etmek biz Cumhuriyet yurttaşlarının hakkıdır diye düşünüyor, kamuoyuna ve basınımıza saygı ile duyuruyoruz.

 

 

ARTUKLU HABER  AJANSI/ANKARA


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88