ATATÜRK`ÜN ANKARA HEMŞERİLİĞİ TÖRENLERLE KUTLANDI

Atatürk?ün Ankara Hemşehriliğini kabulünün 95. Yıldönümünde Ankara Kulübü Derneği öncülüğünde gerçekleşen kutlamalar yoğun ilgi gördü.

6.10.2017 20:56:57 0
ATATÜRK`ÜN ANKARA HEMŞERİLİĞİ TÖRENLERLE  KUTLANDI

 

Atatürk’ün Ankara Hemşehriliğini kabulünün 95. Yıldönümünde Ankara Kulübü Derneği öncülüğünde gerçekleşen kutlamalar yoğun ilgi gördü.Etkinlik kapsamında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Kırım, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Kerkük , Özbekistan, Altay, Doğu Türkistan'dan sanatçılar geldi. Bu sene ilk defa diğer Türk Devletlerinden sanatçıların katıldığı etkinlikler çerçevesinde ilk tören Anıtkabir’de gerçekleşti. Ankaralı Seymenler ve Bacıerenlerin yanında kendi yöresel kıyafetleri ile gelen soydaş sanatçıların yöresel kıyafetleri dikkat çekti.

 

TÜRK DÜNYASINDAN SANATÇILAR GELDİ

 

Ankara Kulübü tarafından Ankara Konağı’nda düzenlenen gecede ise Türkiye’ye gelen Türk kökenli sanatçıların şarkıları ile coşan Ankaralılar Seymenlerin gösterileri ile Atatürk’ün Ankara Hemşehriliğini bir kez daha coşkuyla kutladı.

 

Çok sayıda siyasetçi ve yerel yöneticiler ve sivil toplum kurum başkanının katıldığı geceye CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Ak Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, MHP MYK üyesi Mehmet Ali Tanrıverdi, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Anıtkabir 13. Dönem Komutanı Emekli Piyade Albay Muzaffer Taytak ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

 

ATATÜRK’ÜN DEĞERLERİNİ KORUYACAĞIZ

 

Düzenlenen gecede ev sahipliği yapan Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan Dünyanın dört bir yanında yaşayan soydaş sanatçılarımızı bugün bir araya getirdik. Türk Milletinin başkenti Ankara tarihi bir gün yaşıyor diyerek şunları söyledi: Milli mücadelenin kalbi ve merkezi Ankara’dır. Ankaralı Seymenler ve Bacıerenler ile Ankara’nın yiğit halkıdır bu mücadelenin baş aktörü. Atatürk’ü 27 Aralıkta Dikmen Sırtlarında bağrına basan Ankaralıların şeref kürsüsüdür Ankara Kulübü. Bu tarihi vizyon ve misyon eşliğinde herkes bilmelidir ki Çağdaş Cumhuriyetimizin kurucu değerlerini ve Atamızın bizlere mirası olan her ne varsa son hadde kadar koruyacağız. Zor günlerden geçtiğimiz şu süreçte ihtiyaç duyduğumuz en önemli şey akılcılıktır. Türk Milleti ve Atatürk birlikte mücadele verirken sadece silah gücüyle hareket etmemiş aynı zamanda akıl denen gücü de kullanmıştır. Bizde bugün önce aklımıza sarılmalı, akılcılık yolundan sapmamalıyız.

 

ORTAK DEĞER ATATÜRK

 

Gecede söz alan CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Ak Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş’ın; “Atatürk’ün Türk Milletinin ortak değeri” vurgusu yapmaları dikkat çekti.

 

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04