ATATÜRK`ÜN ?BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR SÖZÜ ANITKABİR?E ALINMADI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yurdun dört bir tarafında kutlanıyor. Cumhuriyet`in ilanının 96. yıl dönümünde Anıtkabir`e girmek isteyen HKP üyeleri polisleri engeliyle karşılaştı. Anıtkabir önünde arbede yaşandı.

Gündem 29.10.2019 16:50:04 0
ATATÜRK`ÜN ?BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR SÖZÜ ANITKABİR?E ALINMADI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yurdun dört bir tarafında kutlanıyor. Cumhuriyet'in ilanının 96. yıl dönümünde Anıtkabir'e girmek isteyen HKP üyeleri polisleri engeliyle karşılaştı. Anıtkabir önünde arbede yaşandı.

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak için Anıtkabir’e giden Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyelerine karşı yine bir skandal yaşandı. HKP üyeleri son iki yıla kadar 23 Nisan’da, 19 Mayıs’ta, 30 Ağustos’ta, 29 Ekim’de, 10 Kasım’da Anıtkabir’e üzerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün kalpaklı portresinin “Bağımsızlık Benim Karakterimdir” sözünün yazılı olduğu bayraklarla Anıtkabir’i ziyaret ediyordu. Ancak üzerinde partiye ait hiçbir ibare olmamasına rağmen girişleri engellendi.

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak dolayısıyla HKP üyeleri Maltepe Metro Durağı önünde kortej oluşturdu. “Yaşasın Cumhuriyet”, “Mustafa Kemal Ölümsüzdür”, “Emperyalistler, İşbirlikçiler, Geldikleri Gibi Gidecekler”, “Ne ABD Ne AB Tam Bağımsız Türkiye” sloganları eşliğinde Anıtkabir’e yürüdü. HKP üyelerinin Anıtkabir yürüyüşü emniyet güçleri tarafından engellendi.

 

HKP üyeleri bu kez de Mustafa Kemal Atatürk’ün kalpaklı portresinin “Bağımsızlık Benim Karakterimdir” ve “Emperyalistler, İşbirlikçiler, Geldikleri Gibi Gidecekler” sözünün yazılı olduğu bayraklarla Anıtkabir’i ziyaret etmek istedi. Ancak HKP üyelerinin Anıtkabir’e ziyareti güvenlik görevlileri tarafından engellendi ve arbede yaşandı. Engellemeyi HKP üyeleri protesto etti. HKP Genel Sekreter Yardımcısı, Ankara İl Başkanı Av. Sait Kıran bir açıklama gerçekleştirdi.

 

“BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR SÖZÜNÜ ANITKABİR’E ALMADILAR!

 

Kıran, “Değerli Arkadaşlar,96 yıl önce Birinci Antiemperyalist Kurtuluş Savaşımızla Emperyalistleri ve İşbirlikçilerini yenilgiye uğrattık. Dünya’nın zaferle sonuçlanmış ilk Kurtuluş Savaşı’nı bu topraklarda gerçekleştirdik. Ortaçağcı düzeni alaşağı edip, Mustafa Kemal’in önderliğinde Demokratik, Laik bir Cumhuriyet kurduk. Ne yazık ki 96 yıl önce kurduğumuz Cumhuriyet Bayramımızı coşkuyla kutlamak istemimize rağmen Mustafa Kemal’in huzuruna Mustafa Kemal’in portresini ve Mustafa Kemal’e ait “Bağımsızlık Benim Karakterimdir”  sözünü Anıtkabir’e almıyorlar. İki yıldır yasa dışı, keyfi bir karar (yasa) uygulanıyor. Bu yasak tamamen keyfi ve yasalara aykırıdır. O nedenle biz bunu protesto ediyoruz''dedi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA.

 

 


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,43% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,65
  • GRAM ALTIN

    2436,25% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19