Atıl bisikletler, ETİ Çalışanlarının elinde yeniden hayat buldu!

ETİ Sarı Bisiklet?in Geri Dönüşüm Kampanyası?nda toplanan atıl bisikletler, ETİ Çalışanlarının elinde yeniden hayat buldu!

Gençlik Haberleri 1.10.2018 12:36:12 0
Atıl bisikletler, ETİ Çalışanlarının elinde yeniden hayat buldu!

Eti çalışanları, 5 yıldır yürütülen Sarı Bisiklet Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında toplanan kullanılmayan bisikletleri tamir etti.

 

 

“Sağlık için hareket, hareket için bisiklet” felsefesiyle 5 yıl önce Eti ve Aktif Yaşam Derneği tarafından hayata geçirilen ETİ Sarı Bisiklet sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Eti çalışanlarının geniş katılımı ile Eskişehir’de bisikletle dolu bir gün gerçekleşti. Önce birlikte bisiklete binen yüzlerce Eti çalışanı ve ailesi, sürüşün ardından İzmir, Konya ve Eskişehir’den toplanan atıl bisikletleri elleriyle tamir etti.

 

Her yıl yeni açılımlarla etki alanını daha da genişleten Eti Sarı Bisiklet, kullanılmayan bisikletlerin geri dönüşümüne öncülük ediyor. Geçtiğimiz yıl yapılan “Türkiye Fiziksel Aktivite, Bisiklet ve Yürüyüş Pratikleri Araştırması” ile Türkiye’de 2 milyon atıl bisikletin olduğunu ortaya koyan Eti ve Aktif Yaşam Derneği’nin, Sarı Bisiklet çerçevesinde düzenlediği Geri Dönüşüm Kampanyası ile kullanılmayan bisikletleri geri dönüşümle yeniden hayata kazandırmak ve daha fazla kişiyi bisiklete bindirmek hedefleniyor.

 

2017 yılında İstanbul çapında yürütülen ve 500’den fazla bisikletin tamir edip yenilenerek ilkokul öğrencilerine hediye edildiği “Eti Sarı Bisiklet Geri Dönüşüm Kampanyası”, bu yıl Eskişehir, İzmir ve Konya’yı kapsayacak şekilde yaygınlaştırıldı. Aktif Yaşam Derneği yürütücülüğünde 3 şehirde toplanan eski bisikletler, Eskişehir’de Eti çalışanlarının gönüllü katılımıyla düzenlenen Tamir Şenliği’nde tamir edildi.

 

Eti çalışanlarının aileleriyle birlikte katıldığı Toplu sürüş ve Tamir Şenliği’nde konuşan Eti Gıda İcra Kurulu Başkanı Hakan Polatoğlu “Geçtiğimiz yıl İstanbul’da gördüğümüz ilgi, ‘Geri Dönüşüm’ kampanyamızı farklı şehirlere de taşıma konusunda bizi teşvik etti ve kampanyayıbu yıl üç farklı şehirde yaygınlaştırdık. Kullanmadıkları bisikletlerin kampanyaya dahil edilmesi konusunda büyük bir duyarlılık gösteren Eskişehir, Konya ve İzmirlilere teşekkür ediyoruz. Bu projede gerek bisiklet sahiplerinin gerekse Eti çalışanlarının emeği çok büyük. Sarı Bisiklet’in gönüllü elçileri haline gelen Eti çalışanları, bizzat kolları sıvayıp bisikletleri tamir ettiler. Bu bisikletlerin, çocukların mutluluğuna dönüşecek olması bizleri çok mutlu ediyor.” dedi.

 

Bakım ve onarımları yapılarak yenilenen bisikletler; Eskişehir ve İzmir’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirleyeceği ilkokullardaki öğrencilere, Konya’da ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Sevgi Evleri’ndeki çocuklara hediye edilecek.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ESKİŞEHİR


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00