ATO BAŞKANI BEZCİ: ?EKONOMİMİZ -TAM GAZ YOL- DİYOR?

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla?nın yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 4 olarak gerçekleşmesinin çok sevindirici olduğunu belirterek, ?Türkiye?nin içerde ve dışarda pek çok sorun yaşadığı dönemde yüzde 4

11.12.2015 07:01:16 0
	 ATO BAŞKANI BEZCİ: ?EKONOMİMİZ -TAM GAZ YOL- DİYOR?
   
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 4 olarak gerçekleşmesinin çok sevindirici olduğunu belirterek, “Türkiye’nin içerde ve dışarda pek çok sorun yaşadığı dönemde yüzde 4’lük büyümeyi sağlaması çok memnuniyet vericidir. Ekonomi, bu büyüme ile ‘tam gaz yol’ mesajı vermiştir” dedi.
 
Bezci, yazılı bir açıklama yaparak TÜİK tarafından açıklanan Gayri Safi Yurtiçi Hasıla üçüncü çeyrek verilerini değerlendirdi.  Büyüme verilerinin piyasa beklentisinin üzerinde olduğunu kaydeden Bezci,küresel çapta üretimin yavaşladığı bir dönemin yaşadığına dikkat çekti. Bezci, “Türkiye bu çeyrekte de büyüyerek yüzleri güldürdü ve tam 24 çeyrektir üst üste büyüme sağladı. Yani ekonomimiz tam gaz yola devam ediyor. Tüm dünyanın ekonomik sancılar yaşadığı bugünlerde büyümeyi sürdürmek ayrı bir başarıdır” diye konuştu.
 
Bezci, büyüme rakamlarının yanı sıra Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan eylem planının da umut verici olduğunu söyledi. Türkiye’nin ihracat pazarlarında yaşanan sıkıntıların devam ettiğine dikkat çeken Bezci, şunları söyledi:
 
 “İş alemi olarak büyümenin beklenenin üzerinde çıkmasından memnunuz. Türkiye’nin büyümesi ekonomik olduğu kadar siyasi olarak da çok önemlidir. Başta Rusya gerginliği olmak üzere ülkemizin karşı karşıya kaldığı jeopolitik risklere rağmen büyümenin sağlanması, Türkiye’nin ekonomik gücünü dünyaya göstermesi açısından etkileyici bir hamle olmuştur.”DEDİ.
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,50% 0,21
  • EURO

    34,71% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71