ATO BAŞKANI?NA ?DİJİTAL DÖNÜŞÜM? ÖDÜLÜ

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO bünyesinde hayata geçirdiği Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS), E-ATO ve Mobil ATO projeleri nedeniyle Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) tarafından ?Dijital Dönüşüm Ödül

12.10.2017 11:46:31 0
  ATO BAŞKANI?NA ?DİJİTAL DÖNÜŞÜM? ÖDÜLÜ

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO bünyesinde hayata geçirdiği Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS), E-ATO ve Mobil ATO projeleri nedeniyle Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) tarafından  “Dijital Dönüşüm Ödülü”ne layık görüldü.


 
Baran’a ödülü, ASİAD’ın düzenlediği Dijital Dönüşüm Zirvesi’nde, Kamu Bilişimcileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç Dr. İzzet Gökhan Özbilgin tarafından takdim edildi.


 
-ATO E-DEVLET KAPISINDAKİ İLK VE TEK ODA-


 
ATO’da gerçekleştirilen dijital dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Baran, “Odamızın teknolojik altyapısını baştan aşağı yenileyerek üyelerimize verdiğimiz hizmetin kalitesini ve hızını artırdık” dedi. Yılbaşından itibaren Elektronik Belge Yönetim Sistemi’ne (EBYS) geçtiklerini söyleyen Baran, bütün iç ve dış yazışmaları elektronik ortamda, e-imzalı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirdiklerini anlattı.
 
Söz konusu belgelerin e-devlet kapısından da doğrulatılabildiğine dikkati çeken Baran“Odamız, bilişim teknolojilerindeki öncü adımları ile e-devlet kapısında yer alan ilk ve tek Oda unvanına sahip oldu”diye konuştu.  


 
-E-ATO İLE BELGELER İNTERNETTE-


 
ATO Başkanı Baran, yönetime gelmelerinin ardından hayata geçirdikleri E-ATO uygulaması hakkında da bilgi verdi. E-ATO hizmetiyle Oda kayıt sureti, faaliyet belgesi ve ihale durum belgesini internet üzerinden elektronik imzalı olarak vermeye başladıklarını bildiren Baran, “Yaptırdığımız ankette gördük ki, üyelerimizin yüzde 60’ı bu üç belgeyi temin etmek için odamıza kadar geliyor. Bu hem zaman hem de para kaybı demek. Üyelerimiz artık hizmet binamıza gelmeden bir tıkla belgelerini internet üzerinden alabiliyorlar” dedi. Baran, internet üzerinden verdikleri belgelerin ATO’nun iş yükünü de hafiflettiğini söyledi.


 
-“SÖZ VERDİK, YAPTIK”-


 
ATO Başkanlığı’na aday olurken üyelere sunulan hizmetlerin hızını ve kalitesini artırma sözü verdiklerini hatırlatan Baran, şunları söyledi:  
 
“İhale makamları, belediyeler, bankalar ve benzeri kamu kurum ve kuruluşları üyelerimizden Ticaret Odalarına kayıtlı ve faal olduklarına veya ihalelerden yasaklı olmadıklarına dair bir takım resmi belgeler istiyorlar. İnternet üzerinden vermeye başladığımız bu belgeler, mükelleflerimizin işlemlerinin yarısından fazlasını oluşturuyor. Aday olurken üyelerimize hizmet kalitesini ve hızını artıracağımız sözünü vermiştik. Verdiğimiz sözleri tek tek yerine getiriyoruz.” 


 
-ATO AKILLI TELEFONLARA DA GİRDİ-


 
ATO Başkanı Baran“Mobil ATO” uygulamasıyla da üyelere hız ve zaman kazandıracak pek çok hizmeti cep telefonlarına taşıdıklarını kaydederek, “Üyelerimiz Mobil ATO uygulamasını akıllı telefonlarına yükleyerek başta duyurular ve etkinlikler olmak üzere pek çok bilgiye ulaşabilirler” dedi. Baran, üyelerden gelen görüş ve talepler doğrultusunda dijital uygulamaları geliştirmeyi sürdüreceklerini ifade etti. 
 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,50% 0,21
  • EURO

    34,71% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71