ATO?DAN 100. YILINDA ÇANAKKALE ÇIKARTMASI

ATO MECLİSİ, ÇANAKKALE ZAFERİNİN 100. YILINDA BAŞKENT ANKARA?DAN 5 BİN KİŞİLİK BİR GRUBU ÇANAKKALE?YE GÖNDERME KARARI ALDI.

Gündem 16.03.2015 14:27:01 0
ATO?DAN 100. YILINDA ÇANAKKALE ÇIKARTMASI
Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclisi,  Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında Başkent Ankara’dan, üniversite, lise ve ortaokul öğrencilerinden oluşan 5 bin kişilik bir gurubu Çanakkale’ye gönderme karar aldı.  ATO Başkanı Salih Bezci, “Çanakkale ruhu ancak o topraklarda anlaşılır” dedi.
 
Ankara Ticaret Odası’ndan yapılan açıklamaya göre, ATO Meclisi Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında çok önemli bir karara imza attı. Bugüne kadar 19 bin 200 öğrencinin Çanakkale ve civarını gezerek, Türk halkının kaderini değiştiren savaş hakkında yerinde bilgi edinmesini sağlayan ATO Meclisi, bu kez 5 bin kişilik bir grubun masraflarını karşılama kararı aldı. Oybirliğiyle kabul edilen karara göre, her yıl olduğu gibi bu yıl da lise ve orta öğretim öğrencilerinden oluşan 3 bin öğrencilik grubuna üniversite öğrencileri eklenerek sayı 5 bine çıkartıldı.
 
-ATO’DAN 25 BİN ÇANAKKALE ZİYARETÇİSİ-
 
ATO, Türk halkının kaderini değiştiren Çanakkale Savaşları’nın öneminin anlaşılması için, Gelibolu Yarımadası olmak üzere bölgedeki tarihi yerleri görmek üzere her yıl yaklaşık 3 bin civarında öğrenciyi Çanakkale’ye gönderiyor. ATO’nun 2005 yılından bu yana Çanakkale’ye gönderdiği kişi sayısı, 2015 yılında gideceklerle birlikte 25 bini bulacak.
 
“EN ANLAMLI DERSLİK”- 
 
2005 yılından bu yana Çanakkale’ye öğrenci gönderdiklerini kaydeden ATO Başkanı Bezci, “Evlatlarımızın bilincine Çanakkale ruhunu yerleştirmek ve tarihimizin en önemli sayfasını gençlerimizin anlamasını sağlamak için  toplumsal sorumluluk olarak bu görevi üstleniyoruz” dedi. Öğrenciler açısından ders kitaplarında okudukları Çanakkale savaşlarını yerinde dinlemenin ayrı bir önemi olduğunu anlatan, Bezci, “Öğrencilerimiz derslerinde Çanakkale Savaşı’nı öğreniyor. En anlamlı öğrenme, yerinde yapılan öğrenmedir ve Çanakkale Şehitlikleri bu toprakların en anlamlı dersliğidir” dedi.
 
-GELİBOLU YARIMADASI-
 
Birinci Dünya Savaşı’nda Gelibolu Yarımadası’nda hayatını kaybeden 500 bin askerin anısına bu yarımada Milli Park haline getirilerek, şehitlikler ve anıtlar ve Arıburnu koruma alınmıştır. Çanakkale savaşının yaşandığı Eceabat, Kilitbahir, Alçıtepe, Morto Koyu’nda ile Çanakkale Şehitler Abidesi’nin görülebileceği Çanakkale gezisinde, Arıburnu, Conkbayırı ve Anafartalar muharebeleriyle ilgili bilgiler veriliyor. Anzak Koyu’nda Anzak Şehitliğinin de ziyaret edildiği gezilerde Çanakkale Savaşları’nın Türk ve Dünya tarihindeki önemi aktarılırken, muharebe alanları, kanıtlar, tabyalar ve siperleri gezenler tarihi savaş yapılar yerleri görerek öğrenme imkanı buluyor. 

 
   

ARTUKLU HABER AJANSI


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10535,87%2,09
  • DOLAR

    32,28% 0,02
  • EURO

    35,02% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2473,55% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3962,61% 0,35