ATO`DAN AMPUTE MİLLİ TAKIMI?NA CUMHURİYET ALTINI

ATO BAŞKANI BARAN, AMPUTE MİLLİ TAKIMI OYUNCULARINA VE YÖNETİCİLERİNE, TÜM ÜLKEYİ SEVİNDİREN BAŞARILARI İÇİN BİRER TEŞEKKÜR PLAKETİ, ÜZERİNDE ?VATAN SİZE MİNNETTAR? YAZAN BİRER MADALYA İLE BİRER CUMHURİYET ALTINI ARMAĞAN ETTİ.

21.10.2017 09:33:23 0
ATO`DAN  AMPUTE MİLLİ TAKIMI?NA CUMHURİYET ALTINI

Ankara Ticaret Odası (ATO), Türkiye’ye Avrupa şampiyonluğu kazandıran Ampute Milli Futbol Takımı’nı ağırladı.


 
ATO’nun milli sporcular onuruna verdiği öğle yemeğine sporcular ve teknik adamların yanı sıra, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Dr. Mehmet Karabay, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, ATO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri katıldı.


 
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, yemekte yaptığı konuşmada, Ampute Milli Futbol Takımı’nın başarısının Türk milletine moral verdiğini belirterek, “Zor bir coğrafyadayız. Bu başarılara çok ihtiyacımız var. Bu başarıyı bize yaşatan milli takımımızın bütün fertlerini tek tek tebrik ediyorum, ATO Yönetimi ve şahsım adına hepsini alınlarından öpüyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar” dedi.

 

Ampute Milli Futbol Takımı’nın engellerin bedende değil kafada olduğunu herkese gösterdiğini vurgulayan Baran“Aslında bu arkadaşlarımız sadece bir kupayı kazandırmadılar, 80 milyon insana, bu ülke insanının engelli de olsa neler yapabileceğini gösterdiler. Engelleri nedeniyle evlerine kapanan gençlerimize örnek oldular, ışık oldular” diye konuştu. Baran, millilerden, gelecek yıl dünya şampiyonluğu beklediklerini de sözlerine ekledi.


 
ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür de konuşmasında sporun uluslararası bir rekabet olduğunu vurgulayarak, “Ampute Milli Futbol Takımımızın bu başarısı milletimizin başarısıdır. Sporcularımız yüreklerini, azimlerini ortaya koydular. İnşallah bu başarılarını dünya şampiyonasında da alkışlayacağız” dedi.


 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Dr. Mehmet Karabay, “civanmertler” diye hitap ettiği milli futbolcuları, başarılarından dolayı tebrik etti. Türkiye’nin morale ve güzelliklere ihtiyacı olduğunu söyleyen Karabay, “Milletimiz adına müteşekkiriz. Sizi her zaman minnetle yâd edeceğiz” diye konuştu.


 
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk ise Ampute Milli Futbol Takımı oyuncularının 12 ülkenin katıldığı şampiyonada bileklerinin hakkıyla kupayı aldıklarını belirterek, “Ülkemizin her bir bireyini sevince boğan bir şampiyonluğu kazandık” dedi. Final maçında izleyici rekoru kırıldığını da anlatan Uztürk, “Bazen sıfır seyirciyle oynuyoruz. Final maçını 40 binin üzerinde kişi izledi” dedi. Uztürk, takımın başarısının Türkiye’nin tanıtımına da büyük katkıda bulunduğuna dikkati çekti.


 
Ampute Milli Futbol Takımı’nın gazi kaptanı Osman Çakmak da konuşmasında, “Ülkemize böyle bir sevinç yaşattığımız için çok mutluyuz. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Daha nice başarılara imza atacağız. Bizi desteklemeye devam edin” dedi.


 
“FUTBOLCULARA CUMHURİYET ALTINI”


 
Öğle yemeğinin ardından ATO Meclis Başkanı Gürgür ve ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran,Federasyon Başkanı ve futbolculara, tüm ülkeyi sevindiren başarıları için birer teşekkür plaketi, üzerinde “Vatan size minnettar” yazan birer madalya ile birer Cumhuriyet altını armağan etti.  

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10322,45%0,52
  • DOLAR

    32,21% -0,09
  • EURO

    34,73% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2450,52% 0,76
  • Ç. ALTIN

    3942,86% 1,69