ATO`dan Bakan Özhaseki`ye Ziyaret

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleriyle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki?yi makamında ziyaret etti.

28.12.2016 13:26:46 0
ATO`dan Bakan Özhaseki`ye Ziyaret

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yapılacak yasal düzenleme ile her şehir için ayrı imar planı yapılmasını ve bu planların bakanlık tarafından denetlenmesini sağlayacaklarını söyledi.
 
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleriyle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yi makamında ziyaret etti.
 
ATO’nun yeni yönetimine “hayırlı olsun” dileğinde bulunan Özhaseki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak yaptıkları çalışmalardan söz etti. Şehirlerin imar planı ayrı olsun diye çalışma yürüttüklerini anlatan Bakan Özhaseki, “Her şehrin ayrı bir imar planı olsun diye çalışıyoruz. Denetleme yetkisi alarak takip edeceğiz” dedi. Bakan Özhaseki, yeni imar yasası ile parsel bazlı yoğunluk artışlarının da yasaklanacağını söyledi. 
 
-BARAN PROJELERİNİ ANLATTI-
 
ATO Başkanı Baran ise konuşmasında, ATO’nun yeni yönetiminin yürüttüğü çalışmalar ve 2017 yılında gerçekleştirecekleri projeler hakkında bilgi verdi. Baran, “Yeni yönetim kurulu olarak çantamız dolu bir şekilde işe başladık. 2017 yılı ATO’nun proje yılı olacak” dedi.
 
Nefes Kredisi’ne Türkiye’de en büyük katkıyı sağlayan oda olduklarını kaydeden Baran, “Ankara’da üyelerimiz için 1 milyar liralık bir kredi hacmi oluşturduk. Kredi üst sınırını 100 bin TL olarak belirledik. Böylelikle 20 bin ATO üyesi nefes alabilecek” dedi.
 
Türkiye’nin içeride ve dışarıda yaşadığı terör olaylarına değinen Baran, terörün, destekçilerinin umduğu gibi bölücü değil aksine birleştirici etki yaptığını söyledi. Baran, konuşmasında Ankara’dan yurt dışına direkt uçuşların artırılmasının Başkent’in ihracatının artırılması için önemine dikkat çekti.
 
Bakan Özhaseki’yi ziyaretinde ATO Başkanı Gürsel Baran’a, Meclis Başkan Vekili Zafer Sadıkoğlu, Yönetim Kurulu Başkan vekilleri Mustafa Deryal ve Mehmet Aypek, Yönetim Kurulu Üyeleri M. Ülkü Karakuş, Faruk Köylüoğlu, Musa Beşparmak, Kemal Gazioğlu, Hakan Tarhan, Meclis Üyeleri, Fuat Ataseven, Ahmet Ertaş, Adnan Erdoğan, Turgay Araz, Cengiz Güler, Erkin Bektaş, Mustafa Ayrancıoğlu, Adnan Erdoğan ile TOBB Ankara Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Göksel Ayrancıgil eşlik etti.   

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04