ATO?DAN BAŞBAKAN YARDIMCISI CANİKLİ?YE ZİYARET

ATO BAŞKANI BEZCİ, HÜKÜMET?İN AÇIKLADIĞI YENİ TEŞVİK PAKETİNİN KENDİLERİNİ MEMNUN ETTİĞİNİ, ÖZELLİKLE DAMGA VERGİSİ VE HARÇLARDA YAPILACAK DÜZENLEMELERİN REEL SEKTÖR AÇISINDAN ÖNEMLİ OLDUĞUNU VURGULADI.

16.06.2016 10:40:57 0
ATO?DAN BAŞBAKAN YARDIMCISI   CANİKLİ?YE ZİYARET

ATO BAŞKANI BEZCİ, HÜKÜMET’İN AÇIKLADIĞI YENİ TEŞVİK PAKETİNİN KENDİLERİNİ MEMNUN ETTİĞİNİ, ÖZELLİKLE DAMGA VERGİSİ VE HARÇLARDA YAPILACAK DÜZENLEMELERİN REEL SEKTÖR AÇISINDAN ÖNEMLİ OLDUĞUNU VURGULADI. 

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, yeni teşvik paketinin Türkiye’de yatırım ortamının iyileştirilmesine ciddi bir katkı sağlayacağını belirterek, “Hem bürokrasinin azaltılması hem de gereksiz maliyetlerin azalması sonucunu doğuracak. Bütün işletmelere ciddi bir katkı sağlayacak” dedi. 
 
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle birlikte Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’ye “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.
 
-BEZCİ: “YENİ TEŞVİK PAKETİNDEN MEMNUNUZ”-
 
65’inci hükümetin hızlı bir şekilde icraatlarına başladığını belirten Bezci, “İnşallah bu hizmetler artarak devam edecek. Ülkemiz için hep birlikte çalışacağız” diye konuştu. Hükümet’in açıkladığı yeni teşvik paketinin kendilerini memnun ettiğini bildiren Bezci, özellikle Damga Vergisi ve harçlarda yeni bir düzenlemeye gidilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Hâlihazırda Damga Vergisi ve harçlarda ciroya göre artış olduğunu hatırlatan Bezci, bu durumun düşük karlılık oranlarıyla çalışan işletmeler üzerinde yük oluşturduğunu kaydetti. Bezci, yeni teşvik paketi kapsamında şirket kuruluşunun kolaylaştırılmasının da esnaf ve tüccar açısından önemli bir gelişme olduğunun altını çizdi. ATO Başkanı Bezci, yeni teşvik paketiyle yapılacak iyileştirmelerden dolayı Hükümet’e veBaşbakan Yardımcısı Canikli’ye teşekkür etti.
 
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de yeni teşvik paketinin yatırım ortamının iyileştirilmesine katkı sağlayacağını belirterek, “Esas itibariyle reel sektörün ve yatırımcının birçok alandaki maliyetini azaltan ciddi bir paket. Maliyet unsuru olarak ciddi anlamda yük olmaya başlayan kalemlerde değişiklik yaptık” dedi. Yeni teşvik paketinin ciddi anlamda rahatlama sağlayacağını ifade eden Canikli, “Hem bürokrasinin azaltılması hem de gereksiz maliyetlerin azalması sonucunu doğuracak. Bütün işletmelere ciddi bir katkı sağlayacak” diye konuştu.
 
Ziyaret sırasında ATO yönetim kurulu üyeleri de çeşitli sektörlerin sorunlarını dile getirdiler. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00