ATO?DAN DARBE GİRİŞİMİNİ PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini protesto etmek için Kızılay?da toplanarak TBMM?ye kadar yürüyüş yaptı.

17.07.2016 09:36:15 0
ATO?DAN DARBE GİRİŞİMİNİ PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini protesto etmek için Kızılay’da toplanarak TBMM’ye kadar yürüyüş yaptı.
 
Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci başkanlığındaki heyet, Kızılay Meydanı’nda toplanarak saldırıların hedefi olan TBMM’ye kadar ellerinde Türk bayrakları ile yürüdü. ATO Yönetimi, Meclis binasında TBMM eski Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek ile bir süre görüşerek, Meclis’e ve hükümete her zaman destek verecekleri mesajını ilettiler.
      
-“BUGÜN DEMOKRASİNİN BAYRAMI”-
 
ATO Başkanı Bezci, görüşmenin ardından TBMM önündeki yaptığı açıklamada, darbe girişimini lanetlediklerini belirterek, “Dün geceden beri epey çile çektik. Ama bugün demokrasinin bayramı. Bu millet, bu insanlar vatanına sahip çıktı. 140 yıllık Meclis tarihinde düşmanların bile yapamadığını bu FETÖ denilen örgüt yaptı. Bunlar dost mu düşman mı?” diye konuştu. Güneydoğu’da üst düzey askerlerin tutuklandığını hatırlatan Bezci, “Demek ki PKK’ya bunlar bilgi veriyorlardı. Bunların gitmesiyle göreceksiniz biz Güneydoğu’da PKK’ya karşı daha başarılı olacağız” dedi. Bezci, şöyle devam etti:
 
-“TÜRK MİLLETİ SONUNA KADAR PAYİDAR KALACAKTIR”-
 
“Biz vatanımıza, milletimize sonuna kadar sahip çıkıyoruz. Dün gece 11’de arkadaşlarımla beraber ATO’ya geldik. Tüm ışıkları yaktık. Tepemizden bomba atıyorlardı. Hiçbir şekilde yılmadık ve o bombaların altında sabah 4.30’a kadar ATO’da bekledik. Hiç de bir şey olmadı. Allah bizi korudu, bizi esirgedi. Bu milleti de esirgeyecek. Hiç merak etmeyin. Böyle çapulculara hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz. Sonuna kadar Türk milleti payidar kalacaktır.”
 
Fethullahçı Terör Örgütü’nün bundan sonra hiç kimseyi “Okullarda öğrenci okutuyoruz” diye kandıramayacağını ifade eden Bezci“Bu paraların nereye gittiği işte meydanda. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombalamak ne demek?” diye sordu. 
 
“Düşmanların yapmadığını bunlar yapıyor bize” diyen Bezci, “Demek ki bunlar vatan haini değil resmen düşman. En büyük düşmanımız. Allah bunları kahretsin” ifadelerini kullandı. Darbe girişiminde bulunanların Türk Ordusu’nu temsil etmediğini vurgulayan Bezci, “Hiç merak etmeyin. Bunlar bize vız gelir, tırıs gider. Biz sonuna kadar devletimizin, milletimizin arkasındayız” dedi.
 
Bezci, bir gazetecinin sorusu üzerine olayı duyduğunda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanında olduğunu, hemen ATO’ya gelerek darbecileri lanetleyen bir açıklama yaptığını anlattı. Bezci, halkın olay karşısındaki tavrını da “Çok engin bir milletiz. Bu millet hiçbir zaman boyunduruk altına girmedi. Bunu üç-beş çapulcu bilemiyor. Geçmişe bir baksınlar, Çanakkale’ye baksınlar, Kurtuluş Savaşı’na baksınlar. O günleri görsünler ki bugün üç-beş kişiye kimse boyun eğmez” sözleriyle değerlendirdi.
 
Bezci, Türkiye’de demokrasinin yaşamasına destek veren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP lideriDevlet Bahçeli’ye teşekkür etti. 
 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04