ATO YÖNETİMİNDEN TUĞRUL TÜRKEŞ?E ZİYARET

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Ankara?dan yurtdışına direkt uçuş sayısının artmasının öncelikli bir mesele olduğunu belirterek, ?İstanbul üzerinden yolculuk bir bütün günün yolda geçmesine sebep oluyor. Bu devirde kabul edilecek bir durum değil? dedi.

25.06.2016 11:53:00 0
ATO YÖNETİMİNDEN TUĞRUL TÜRKEŞ?E ZİYARET

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Meclis Başkanı Nuri Gürgür, yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle birlikte Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’e“hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.
 
Ziyarette Konuşan ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür, Türkiye’nin içerde ve dışarıda pek çok sorunla karşı karşıya olduğunu belirterek, Başbakan Binali Yıldırım’ın göreve başlarken “Dost ülkelerin sayısını artırıp, düşman sayısını azaltmak” şeklinde ifade ettiği stratejisini çok değerli bulduğunu söyledi.   Türkiye’nin dış politikasında yeni bir açılıma ihtiyacı olduğunu kaydeden Gürgür, “Temenni ediyoruz ki yeni hükümetimiz bunu başarsın” dedi.
 
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci de, bir Ankara milletvekili olarak Tuğrul Türkeş’in Başbakan Yardımcılığı ile görevlendirilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek konuşmasına başladı. ATO’nun çalışmalarından bahseden Bezci,  #AnkarayıSeviyorum kampanyasında başarılı sonuçlar elde ettiklerini aktardı.
 
Ankara’nın ekonomik ve sosyal gelişimi konularını da ele alan Bezci, iş alemi olarak en büyük sorunlarından birinin Ankara’dan yurtdışına aktarmalı uçmak olduğunu söyledi. Bezci, “Ankara’dan üç saatte varabileceğimiz bir yere İstanbul üzerinden gidiyoruz ve bir tam günümüz yolda geçiyor. Bir gün de dönerken, toplam iki günümüzü yolda harcıyoruz” dedi.
 
Konuyu sürekli gündeme getirdiklerini anlatan Bezci, “Ankara’yı 5 milyon nüfus olarak görüp bu yüzden direkt uçuş sayısını artırmıyor olabilirler. Ancak Ankara yolcusu sadece Ankara’dan ibaret değil. Eskişehir ve Konya’dan hızlı trenle Ankara’ya gelenler ile Kırşehir, Çankırı Kayseri gibi yakın illerle birlikte 10 milyonluk bir nüfus söz konusu” dedi.
 
-“BU DEVİRDE KABUL EDİLECEK BİR DURUM DEĞİL”-
 
ATO heyetini ilgiyle dinleyen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Ankara’dan doğrudan yurtdışına uçuş olmaması nedeniyle kendisinin de zaman kaybı yaşadığı bir örneği anlattı. Türkeş, “Ankara öncelikli meselemiz.   THY’nin direkt uçuş koymaması iş hayatı için büyük sorun. İstanbul üzerinden yolculuk bir bütün günün yolda geçmesine sebep oluyor. Bu devirde kabul edilecek bir durum değil” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88