ATV`DE YAYINLANAN HERCAİ DİZİSİNE MARDİNLİLERDEN TEPKİ YAĞIYOR!

Mardin`in Midyat ilçesinde çekimleri süren ve ATV kanalında yayınlanan `HERCAİ` isimli diziye tepki yağıyor.

Mardin 23.03.2019 23:42:29 0
ATV`DE YAYINLANAN HERCAİ DİZİSİNE MARDİNLİLERDEN TEPKİ YAĞIYOR!


Mardin'in Midyat ilçesinde çekimleri süren ve ATV kanalında yayınlanan 'HERCAİ' isimli diziye tepki yağıyor.

 

Hercai 2. yeni bölüm tamamı yayınlandı. Cuma akşamları ekranlara gelen  atv'nin yeni dizisi Hercai  Mardinlilerden büyük tepki yağıyor.

 

Dizi film yetkililerin bu vurdumduymazlığı   saygısızlığı ve pişkinliği başta Midyatlı vatndaşlar  olmak üzere Türkiye genelinde yaşayan Mardinlilerden tepki yağdı.

 

Cuma günü 2.bölümü yayınlanan  Dizi de Midyat, Mardin ve Türkiye'ye yapılmış bir saygısızlık ve çirkin hakaret olduğunu belirten vatandaşlar Reyting yapma umudu ile halkın kutsal addettiği maddi manevi değerleri böylesine ucuzca maddi menfaatler için feda eden bu tür film ve dizi film ekibinin, Haklı olarak hoşgörü diyarı olarak ünlenen  Mardin'in Örf ve adetlerinin yanlış tanıtımın yapılarak  uluslararası kamuoyundaki Mardin imajını zedelediği gibi yurt içinde gerginliklere sebebiyet verebilmekte ve yıllardır büyük bir çaba sonucu oluşturulmaya çalışılan Mardin imajına ters düşen  ve Madinlilerin haklı tepkilerine neden olan senaryonun mutlaka değiştirilmesini bu da olmaz sa ,dizinin yayından kaldırılması isteniyor.

 

 
 Mardin’in Midyat ilçesinde çekimleri devam eden Hercai dizisi  Mardin Midyat’ ilçesinde    Sıla Konağında çekiliyor. Bir çok kişi bu dev yapıyı Midyat Konuk Evi müzesi olarak da biliyor. Aslında Sıla Konuk Evi ismi de Türkiye’nin gelmiş geçmiş en önemli dizilerinden biri olan Sıla dizisinin de bu konakta çekilmesinden kaynaklanıyor. Konak, mimari yapısı ile büyüleyici bir görünüme sahip.  

 
 

HERCAİ DİZİSİNİN YAYINLANAN İLK BÖLÜMÜNDE  İSE OLAYLAR ŞÖYLE GELİŞMİŞTİ;


Miran neredeyse hayatı boyunca hazırlandığı intikam planında artık sona ulaşmak üzeredir. Ama hayatın kendisine hazırladığı sürprizler de kapıda bekliyor! Kin ve nefret besleyerek büyüdüğü Şadoğlu ailesinin torunu Reyyan'la vakit geçirdikçe kalbinin sesi farklı çıkmaya başlıyor.Bütün intikam planlarını devreye sokan Miran'ın hesaba katmadığı nokta Azize oluyor. Kına sırasında Reyyan duydukları karşısında şoka uğrıyor.

Her şeyin farkında olan Azize Aslanbey'in da bu durum karşısında farklı planları var. Aklı da kalbi de karışan Miran Aslanbey bu karışıklıktan nasıl kurtulacak? Azize ile Reyyan arasında kalan Miran yeni bölümde beklenmedik adımlar atacak.

Tüm bu yaşananlara daha fazla dayanamayan Azat, Reyyan'ı düğünden vazgeçirmek için elinden geleni ardına koymuyor. Reyyan'ın kılına zarar gelmemesi için dünyayı karşısına almayı göze alan Azat, farkına varmadan büyük bir trajediye sebep oluyor.

Midyat'a, İstanbullu bir işadamı olarak gelen Miran Aslanbey, Nasuh Şadoğlu'na ortaklıktan fazlasını teklif eder: torunu Reyyan'ı da ister. Ancak yörenin en güçlü aile reisi Nasuh'un çok iyi bir kısmet dediği Miran için farklı planları vardır. Ona bir torun verecektir ama istediği torunu değil. Nasuh, Miran'ı kendi planına ikna etmeye çalışırken, Miran'ın planlarından habersizdir. İki erkek arasındaki verilecek karar merakla beklenirken, gelen haber Reyyan ve Yaren'in hayatını derinden etkileyecektir. Midyat'ın binlerce yıllık geçmişinin izleri üzerinde yeşeren bir aşk hikayesi, iki ailenin kaderini nasıl etkileyecek? İstanbullu yakışıklı işadamı ile Midyat'ın güzelliği dillere destan Reyyan'ı kavuşabilecek mi? Hercai ilk bölümünde, ilk görüşte aşk ile büyük bir sınava tanıklık edecek!

 

İşte Hercai Dizisine teki gösteren Mardinli vatandaşların Bir Facebook grubunda gösterdikleri tepkilerden bazıları;

    •  
  • Mesut Ersayit
    Mesut Ersayit Senaryonun değiştirilmesini istiyorum Mardine yanlış bir Mana çıkarıyor
    Bunu gizle veya şikayet et
  • Şehmus Bağcı
    Şehmus Bağcı İstemıyoruz böyle birdizi
    Bunu gizle veya şikayet et
  •   
  • Cesur Elveren
    Cesur Elveren Kaldırılsın.
    Bunu gizle veya şikayet et
  • Davut Takılmaz
    Davut Takılmaz Aynen başkanım katılı yorum
    Bunu gizle veya şikayet et
    •  
    •  
  • Gülnaz Olgaç Altun
    Gülnaz Olgaç Altun Çok saçma bir dizi olmuş yine Mardin'e yakışır bir senaryo değil bencede kaldırılsın
    Bunu gizle veya şikayet et
  • Barbaros Milli
    Barbaros Milli Değerli hemşerilerim ben bu diziyi Rütük e şikayet ettim sizde şikayet etmek isterseniz Rütük tel no 444 1 178
    Bunu gizle veya şikayet et
  • Beşir Önen
    Beşir Önen Çok değerli HEMŞEHRİLERİM elbette Mardin imizi ve onun güzel insanını hor,hakir,bilinçsiz,hoşgörüsüz ve benzeri bir şekilde küçük düşürülmesine kesinlikle karşıyım ama güzelim Mardin imizin reklamına tanıtımına büyük katkı sağlayacak her türlü oluşumDaha Fazlasını Gör
    Bunu gizle veya şikayet et
  • Semih Yağlıoğlu
    Semih Yağlıoğlu Kesinlikle katılıyorum Mardin bu değil dizi kaldırılsın bizim onlara ihtiyacımız yok...
    Bunu gizle veya şikayet et
  • Sabahat Altan
    Sabahat Altan Kesinlikle katılıyorum ve izlemiyorum
    Bunu gizle veya şikayet et
  • Izzettin Oncel
    Izzettin Oncel Olmaz olsun böyle bir dizi
    Bunu gizle veya şikayet et
  • Hayriye Sebuktekin
    Hayriye Sebuktekin Burada kötülenen bir şey yok.İnsanlar her yerde aynı.Mardin'e has bir ima yok.Bilakis güzel yerleri görülüyor ve Ben de izleyemiyorum. Ama bu ikinci bölüm daha ve İntikam konusu var diye ki Mardin'e has değil.Güzel manzaralar ve görüntüler var.Diğer şeDaha Fazlasını Gör
    Bunu gizle veya şikayet et
  • Gani Sarıca
    Gani Sarıca Aynen kaldırılıp senaryo degistirilsin bunun yüzünden ATV seyretmiyoruz
    Bunu gizle veya şikayet et
  • Aziz Rıdvan
    Aziz Rıdvan Katılıyorum Mardin bir medeniyet ve hoşgörü şehri. Farklı dil, din ve kültürdeki insanların saygı ve hoşgörü ilkelerine bağlı bir arada yaşadığı bir medeni şehir. filmin ana teması kan davalı iki ailenin çocukları arasında doğan aşk, entrika, intikam duygusu ve hanım ağa bir kadının etkinliği kesinlikle Mardin ile bağdaşmıyor.
    Bunu gizle veya şikayet et
  • Gani Sarıca
    Gani Sarıca Bide davar kibi bir adamı koymuşlar nerede bu tıp insan var Mardin'de mardinliler Kibar şerefli namuslu insanlarız bunu kesinlikle kabul etmiyoruz RTÜK ke şikayette bulundum bile herkes şikayet etsin lütfen arkadaşlar kimse Mar dinimizin hakkında böyle Bir şey duzunmesin
    Bunu gizle veya şikayet et
  • Can Oran
    Can Oran Abi. Bizim memketi kötü örf adetlerle sergiliyorlar artık mardinlilere kız vermezler korkarlar arık 

23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88