AÜ İLE İLGİLİ ARAŞTIRMACI-YAZAR DOĞAN BEKİN`DEN SARSICI İDDİALAR!

Mardinli Araştırmacı-Yazar ve Siyaset Adamı Doğan Bekin ,Milli Gazete`deki bu haftaki Köşe yazısında Mardin Artuklu Üniversitesine yönelik sarsıcı iddialarda bulundu.

Mardin 2.01.2016 11:06:20 0
 AÜ  İLE İLGİLİ ARAŞTIRMACI-YAZAR DOĞAN BEKİN`DEN SARSICI İDDİALAR!

Mardinli Araştırmacı-Yazar  ve Siyaset Adamı Doğan Bekin ,Milli Gazete'deki bu haftaki Köşe yazısında Mardin Artuklu Üniversitesine yönelik sarsıcı iddialarda bulundu.

Araştırmacı-Yazar ve Siyaset Adamı Doğan Bekin,Milli Gazetede bu haftaki köşe Yazısında ;

''Batılı bazı kıdemli ajanların bu üniversitede görev aldıklarına dair haberler ayyuka çıkmış vaziyettedir. MOSSAD ajanı İsrailli İngiliz vatandaşı Yahudilere pozitif ayrımcılık yapma adına istihdam edilmelerine ilişkin iddialar dikkat çekicidir.

 Tüm bu olaylar yaşanırken, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’nın bölgede ilk ‘İbranice Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü kuracaklarını ifade etmesi Mardin Artuklu Üniversitesi’nin yüklendiği misyonu ortaya koyması ve zamanlama açısından dikkat çekicidir.

Akademik başarısızlıklarıyla dip yapmış olan Mardin Artuklu Üniversitesi’nin hangi amaca yönelik olarak yabancı ajanlara kol kanat germekte olduğuna ve ajanların kendilerini deşifre eden akademisyenlerimizi tehdit edip işten çıkarttıklarına yönelik iddiaların bir an önce araştırılması ve ortaya çıkarılması gerekir kanaatini taşıyoruz.

Wikileaks belgelerinde, ABD’ye bölge ile ilgili raporlar sunan bazı akademisyenlerin halen Mardin Artuklu Üniversitesi’nde istihdam edilmekte oldukları iddiası durumun vahametini ortaya koymaktadır. Keza, Mardin’de Siyonizm propagandası ve İsrail askerlerine yardım çağrısı içerikli broşürlerin dağıtımı için Artuklu Üniversitesi’nin posta adresini kullandığı iddia edilen ve farklı soyadları kullanmakta olan akademik kadrodaki Minna Lönnqvist/Silver ve üniversite ile hiç bir kurumsal ilişiği olmayan Kenneth Lönnqvist/Silver’ın neden Artuklu Üniversitesi yöneticileri tarafından korunmakta olduğu iddiaları cevap bekleyen konulardır.''Diyerek herkesi şok eden iddilarda bulundu.

Doğan Bekin,yazının yayınlanmasından sonra,Sosyal Medyadan yaptığı açıklamada da şunları söyledi:'' Söz konusu olan Mardin sevdası yerine koltuk sevdası olunca bundan daha fazlasını beklemek zaten mümkün değildir. Burada önemli derecede konuya ana çerçeveden girizgah yapmakla çok kısa değinmeye çalıştım. Yoksa, bu ajanların raporları ve yazışmaları gündeme gelecek olsa, zaten Mardin Artuklu Üniversitesi yetkililerinin o koltukları boşaltması gerekecek.Bunların ne adına ve hangi sıfatlarla orada hala istihdam edilmekte oldukları doğrusu merak konusudur. İşin en çarpıcı yönü, bu ajanların milletin verdiği vergilerle, en yüksek düzeyden maaşlara boğulmaları ve faaliyetlerine göz yumulmasıdır.Mardin Artuklu Üniversitesi yetkilileri Mardin asıllı olan ve donanımlı akademisyenlere görev vermemek için kılı kırk yararken, yabancı ajanlara ise her türlü kolaylığı sağlamaları ve yıkıcı faaliyetlerine göz yummaları dikkat çekicidir. Beyaz A-4 kağıdını ortaya koyup Hz.Ömer(R.A.) adaletinden bahsetmek yerine, asıl bu ajanların faaliyetlerine son vermek gerekmez mi?''Diye sordu..

Araştırmacı-Yazar Doğan Bekin'in bu sarsıcı iddialarından sonra Artuklu Üniversitesi Rektörlüğünün vereceği yanıt merakla bekleniyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40