AÜ ``NIKE HALI SAHA LİGİ``NDE MÜCADELE EDECEK

Üniversite Sporları Federasyonu tarafından çeşitli dallarda lisansları verilmiş 480 lisanslı sporcuya sahip Mardin Artuklu Üniversitesi'nin Türkiye Futbol Federasyonu ve Nike işbirliğiyle düzenlenen Nike Halı Saha Ligi”nde üniversite kategorisinde mücade

Polisiye Haberler 5.06.2013 09:24:19 0
AÜ ``NIKE HALI SAHA LİGİ``NDE MÜCADELE EDECEK

Üniversite bünyesinde eğitim gören öğrencilerin sosyal yaşam alanlarının iyileştirilmesi ve sportif aktivitelere ilgilerinin arttırılması hedefiyle Mardin Artuklu Üniversitesi’nin spor altyapısına yaptığı yatırım ve destekler meyvelerini vermeye başladı.


Üniversite Sporları Federasyonu tarafından çeşitli dallarda lisansları verilmiş 480 lisanslı sporcuya sahip Mardin Artuklu Üniversitesi’nin Türkiye Futbol Federasyonu ve Nike işbirliğiyle düzenlenen “Nike Halı Saha Ligi”nde üniversite kategorisinde mücadele vereceği öğrenildi.


Geçen yıl yapılan Halı Saha Ligi`nde ikincilik kazanan “Mardin Artuklu Üniversitesi Kartallar Spor” un 7-9 Haziran tarihlerinde finali İstanbul`da gerçekleştirilecek ve 35.000’i aşkın kişinin katıldığı organizasyona iştirak hakkı kazandığı bildirildi.


Türkiye genelinde, tüm üniversite takımlarının katıldığı ve üç gün sürecek halı saha futbol turnuvasında çok güzel sonuçlar beklediklerini belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Bayburt;


Üniversitenin spor altyapısının geliştirilmesi için hayata geçirilen strateji ve eylemlerin doğal bir sonucu olarak pek çok sportif faaliyetin memnuniyet verici başarılarla taçlandırıldığını ifade etti.


Artuklu Üniversitesini voleybol, futbol, basketbol, atıcılık, satranç, halk oyunları gibi farklı spor dallarında tam anlamıyla temsil edecek takımları oluşturduklarını söyleyen Bayburt, üniversitenin ilk defa bu yıl Üniversiteler Spor Ligi’ne (ÜNİLİG) katıldığına işaret ederek:


“Öğrencilerimiz birçok ulusal ve uluslararası spor faaliyetlerinde  üniversitemizi ve şehrimizi başarıyla temsil ederek birçok madalya ve kupayı övünçle taşımışlardır.” dedi.


Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay’a üniversite spor altyapısına verdiği katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek sözlerini sürdüren Genel Sekreter Yardımcısı Bayburt, şöyle devam etti:


“Üniversitemizin Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi (SKS) yönetiminde oluşturduğumuz spor kulüpleri ve takımlarla her geçen gün daha fazla söz sahibi olacak ve daha fazla gururlanacağız. Üniversiteli sporcularımız Türkiye’de ve dünyada daha sık konuşulacak ve göstermiş oldukları başarılara yenilerini ekleyerek, farklı spor alanlarında etkin bir söz sahibi olacaklardır.”Dedi.


ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    11060,57%2,99
  • DOLAR

    32,20% 0,07
  • EURO

    35,02% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2499,18% -0,44
  • Ç. ALTIN

    4002,77% -0,29