AÜ REKTÖRÜ AĞIRAKÇA`DAN DESTEK ÇAĞRISI

Mardin Artuklu Üniversitesine YÖK Kararı ile atanan ve dün Üniversitedeki görevine yeni başlayan Rektör Vekili Prf.Dr. Ahmet Ağırakça bugün yaptığı açıklamada Tüm Kamu ve STK`larını Üniversite Yönetimi ile işbirliği yaparak, Artuklu Üniversitesini yenid

Mardin 4.12.2014 10:09:22 0
AÜ REKTÖRÜ AĞIRAKÇA`DAN DESTEK ÇAĞRISI

Mardin Artuklu Üniversitesine YÖK Kararı ile atanan  ve dün Üniversitedeki görevine yeni başlayan Rektör Vekili Prf.Dr. Ahmet Ağırakça bugün yaptığı açıklamada Tüm Kamu ve STK`larını Üniversite Yönetimi ile işbirliği yaparak,  Artuklu Üniversitesini yeniden ayağa kaldırma çabalarına destek olmaya çağırdı.

Rektör Prf.Dr.Ahmet Ağırakça yaptığı açıklamada şunları söyledi:
``Üniversitenin Değerli Öğretim Üyeleri,sevgili Öğrenciler,Değerli Mardin halkı,Üniversitemizin bir çok eksiklikleri var,ısınma sorunu var,Kaloriferlerimiz yanmıyor.herşeyin farkındayız.Kaloriferlerin yanmaması nedeniyleÖğrencilerimizin ve Öğretim elamanlarımızın soğukta çalışamadıklarından ve sınıflara giremediklerinden dolayı bizde muzdaribiz.Ama en yakın zamanda bu sorunları düzelteceğiz.Sorunlarla yakından ilgilenerek,kısa süre içerisinde çözüme kavuşturmaya söz veriyorum
Hiç bir şekilde Üniversitemizde Öğretim aksatılmayacak,Öğrencilerimiz ve Öğretim üyelerimiz üzülmeyeceklerdir.
Üniversite Öğrencilerinin haklı tepkilerine hak veriyor ve sorunların çözüme kavuşturulacağına söz veriyorum.
Artuklu Üniversitesini yeniden ayağa kaldırmak ve Üniversitenin Mardin`e ve Bölgeye layık bir duruma getirmek için el birliği ile çaba harcayacağız.

`ÇÖZÜM SÜRECİNE LOKOMOTİF OLACAĞIZ`

Barış sürecine olan katkılarının üzerinde duracaklarını belirten Prof. Dr. Ağırakça, Yaşayan Diller Enstitüsü`nü de daha iyi bir hale getirip çok iyi bir şekilde geliştirmeye çalışacaklarını kaydetti. Barış sürecine üniversitenin her yönüyle katkısı olacağını anlatan Prof. Dr. Ağırakça sözlerini şöyle tamamladı:"Sempozyumlarıyla, konferanslarıyla, panelleriyle barış sürecini en iyi şekilde güçlendireceğiz ve ona biz katkıda bulunacağız, lokomotif olacağız. Herkesi yan yana getireceğiz.

Bugün için belki kimsenin hatırına gelmeyecek bir süreç içerisine girdik. Bu barış sürecini dünden itibaren yaşamaya başladık. Bu üniversitede gerçekleşmeye başladı. Herkes herkesi kucaklayacak ve sevecektir."

 Özellikle Yaşayan Diller Enistütüsünü daha da geliştirmek ve Daha etkin hale getirmek arzu ettiğimiz üst seviyelere taşımak için büyük çaba harcayacağız.Dil Eğitimi konusunda tecrübelerimiz bunu ispat etmeye yeterli olacaktır.

Üniversitenin bütün birimlerindeki eksiklikleri gidereceğiz.Tüm eksikleri tamamlayacağız.Üniversitemizde yenilikler,güzellikler olacak,Üniversite Öğrencilerinin yanında olacağım.Haklı tepkilerinde mutlaka yanlarında yer alacağım.
Üniversitede huzur olacak,Bütün Öğretim Üyelerimiz huzurla çalışacak ve Üniversitemizi yeniden ayağa kaldırmak için Mardin Valiliğini,Mardin Büyük Şehir Belediyesini,Tüm Belediyelerimizi,Mardin STK`arını Bu mücadelemizde yanımızda olmalarını bekliyor,Herkese saygı ve selamlarımı sunuyorum``Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

HABER:CESUR FALAY


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04