AV.BEDİİ ENSARİ ÖLÜMÜNÜN 2.YILINDA İSTANBUL`DA ANILDI

MAREV Kurcusu Üyesi Av.Bedii Ensari,İstanbul`da Düzenlenen Anma Programında Okunan Mevlit ve Konser Programı ile yad edildi.

7.03.2016 07:38:56 0
AV.BEDİİ ENSARİ ÖLÜMÜNÜN 2.YILINDA İSTANBUL`DA ANILDI

MAREV Kurcusu Üyesi Av.Bedii Ensari,İstanbul'da Düzenlenen Anma Programında Okunan Mevlit ve Konser Programı ile yad edildi.

8 Mart 2014 Günü İstanbulda vefat eden Marev'in Manevi Babsaı Ünlü İşadamı ,Hayırsever insan,Avukat Bedii Ensari,MAREV İstanbul Sosyal tesislerinde Düzenlenen ve Mardinlilerin yoğun katılımı ile düzenlenen bir anma Törenliyle yad edildi.

Bedii Ensari, 1960'ta A.Ü Hukuk Fakültesinden mezun olup; hakimlik, avukatlık yaptıktan sonra uzun zaman reel sektörde inşaat sanayiinde, çimento sanayiinde, döküm sanayiinde kademe yöneticiliği yaptı.

 Türkiye sermaye piyasalarının önde gelen isimlerinden biri de  olan, bir dönem Borsa Aracı Kurum Yöneticileri Derneği Başkanlığı, Takasbank Yönetim Kurulu Üyeliği ve TOBB Sektör Temsilciliği görevini de icra eden, Borsa İstanbul Disiplin Komitesi Başkanı Bedii Ensari'nin  vefatının 2.yıldönümü dolyısıyla,MAREV Ataşehir Tesislerinde okunan Mevlit duası ve konsere, Bedii Ensari’nin sevenleri başta olmak üzere, Cumhurbaşkanlığı eski Genel Sekreteri ve MARSEV Başkanı Kemal Nehrozoğlu, Devlet eski Bakanı ve Eski DSP Genel Başkanı Masum Türker, Ulaştırma eski Bakanı ve MAREV Ankara Şube Başkanı İbrahim Aysoy, 22.dönem Mardin eski Milletvekili Nihat Eri, MAREV Başkanı Haluk Eldem, MAREV  eski  başkanları Münir Çağlar, Fehmi Tahincioğlu ve Bakırköy Şube Başkanı Beşir Bilgin ve MAREV kurucuları ve Yönetim kurulu üyeleri anma programına katıldı.

Ünlü Mevlithanlardan Hafız Suat Gözütok’un okuduğu Mevlit ve duadan sonra, Şef Ümit Atalay yönetimindeki MAREV KÜLTÜRLER KOROSU  , Rahmetli Bedii Ensari’nin sevdiği hicaz şarkıları koro ve solo olarak seslendirdi. Mardinli sanatçı Mahmut Mardinli ise sevilen arapça ağıt türkü okuyarak,Törene katılanlara duygulu anlar yaşattı.

Refik Fersan’ın hicaz peşreviyle başlayan konserde, Bimen Şen’in “Yıllar ne çabuk geçti”, “Acaba şen misin kederin var mı” ve Alaeddin Yavaşça’nın “Artık bu solan bahçede bülbüllere yer yok” gibi klasik eserlerri seslendiren Koro,Törene katılanlardan yoğun alkış aldı.

Güftesi Bedii Ensari’ye ait “Beklemekten bitap etti beni anı vuslatın” hicaz eseri, Aile Mahkemesi Hakimi Mehmet Akif Sönmez, eserin bestecisi emekli Cumhuriyet Savcısı Ünal Ensari'nin duygu yüklü kemanı eşliğinde okuduktan sonra, Zuhal Yılmaz Orcan bestesi ve güftesi Erdoğan Yıldızel’e ait “Anlatılmaz bin dert ile geçiyor çileli ömrüm”, Tomris Özışık, Yesari Asım Arsoy’un “Al goncayı deremedim” adlı eserini okudu. MAREV KÜLTÜRLER KOROSU daha sonra Konserine   Mardin’in sevilen arapça türküleriyle devam etti.

Konserin son Bölümünde sahne alan Mardinli Ünlü Sanatçı Mahmut Mardinli,Söylediği Arapça Uzun Hava ''Epki Ele Kaderi''isimli Arapça uzun Hava ile Törene katılan Davetliler Duygulu anlar yaşattı.


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04