?AYET BİLLBOARDUYLA? GÜNDEME GELEN SEZAİ ÇİMİŞ KONUŞTU

Mersin?de astırdığı billboardların ardından gündeme gelen Işkın Grup A.Ş. Müdürü Sezai Çimiş, eleştirilere yanıt verdi. Sezai Çimiş, ?Ben Kur?an-ı Kerim?i okudum. Bu doğrultuda Cenab-ı Allah?ı ve İslam dinini, inanan biri olarak tebliğ görevimi yerine get

12.06.2016 19:10:19 0
?AYET BİLLBOARDUYLA? GÜNDEME GELEN SEZAİ ÇİMİŞ KONUŞTU

Mersin’de astırdığı billboardların ardından gündeme gelen Işkın Grup A.Ş. Müdürü Sezai Çimiş, eleştirilere yanıt verdi. Sezai Çimiş, “Ben Kur’an-ı Kerim’i okudum. Bu doğrultuda Cenab-ı Allah’ı ve İslam dinini, inanan biri olarak tebliğ görevimi yerine getiriyorum” dedi. 

Mersin’de Işkın Grup A.Ş. Sezai Çimiş imzalı Ramazan Ayı kutlama billboardları büyük dikkat çekti Ulusal Basında bile yer bulan mesajlar, “Uğur Mumcu'nun sözünü ayet sandılar” başlıklarıyla manşetlerde yer aldı. İlanda Al-i İmran 66. Ayeti “Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olmayın” olarak sunulmasının ardından yaygın basında bu sözün “Ayet'e ait değil, Uğur Mumcu’nun sıklıkla kullandığı bir söz” olarak lanse edilmişti.

Haberin bu şekilde gazetelerde yer almasının ardından açıklama yapan Işkın Grup A.Ş. Müdürü Sezai Çimiş, “Şimdi habere konu edilen Ayet’e bakalım: ‘Siz ki, bir parça bilginiz olan konuda tartıştınız diyelim; hiçbir bilginiz olmayan şey hakkında nasıl oluyor da tartışmaya giriyorsunuz? Her şeyi Allah bilir, siz bilmezsiniz’ diyor. Ben de diyorum ki bu Ayet’te bize ‘Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olmayın’ deniliyor. Bu Ayet’in insanlığa anlatmak istediği bu değil midir?” diye konuştu. Kur’an-ı Kerim’i yaklaşık 10 ay gibi bir sürede okuduğunu ve derin anlamlar çıkardığını ifade eden Sezai Çimiş, “Yüce Rabbim inananlara Allah’ı, Kur’an’ı ve İslam’ı anlatın, tebliğ edin diye buyurmuş. Ra’d Suresi 40. Ayet der ki: “Onlara va’dettiğimiz azabın bir kısmını sana göstersek de, (göstermeden) senin ruhunu alsak da senin görevin sadece tebliğ etmektir. Hesap görmek ise bize aittir.” Ben de bunu yerine getiriyorum. Bakın maalesef Ayetleri tam tamına uzun uzadıya okumuyoruz. Ben de bu ayetlerin bizlere neler buyurduğunu, ne mesajlar verdiğini, ne anlamlar içerdiğini net bir şekilde duyurmak ve anlatmak istedim” şeklinde konuştu.

Sadece bu billboard değil, diğer billboardlarından da örnekler veren Sezai Çimiş, “Başka birinde de Furkan Suresi 77. Ayeti koyduk. Diyor ki bu Ayet’te: ‘(Resûlüm!) De ki: (Kulluk ve) yalvarmanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin? (Ey inkârcılar! Size Resûl'ün bildirdiklerini) kesinkes yalan saydınız; onun için azap yakanızı bırakmayacaktır!’ Ben ne yazmışım: ‘Namazınız ve duanız olmasa Allah size neden değer versin?’ Veya Nur Suresi 42. Ayet ne diyor? ‘Göklerin ve yerin hükümranlığı Allah’ındır. Dönüş de ancak Allah’adır.’ Ben de demişim ki: Mülk Allah’ındır! Bu Ayet’in bizlere verdiği mesaj budur” açıklamasını yaptı.

Sezai Çimiş açıklamasına şöyle devam etti: “Benim amacım burada Kur’an’da yazılan faziletlerden vatandaşlarımızın da yararlanmasıdır. Kur’an “oku” emriyle başlar. Benim babaannem, 15 yıl öncesinden bahsediyorum, okuma yazması yoktu. Ondan 50 yıl öncesinde okur-yazar oranı kaçtı? 100 yıl önce, 500 yıl önce kaçtı? Bizlere ne denilmişse, ona inandık. Okuyamadık çünkü. Şimdiki nesil ise okuma yazma biliyor ama uzun metinlerden, kitaplardan kaçıyor. Ben de Ayetlerin ne anlatmak istediğini kısa, öz ve net bir şekilde açıklama ihtiyacı htim. Kur’an’ın anlattığı güzelliklerin bilinmesini istedim. Benim asıl amacım yeniden Ayet yazmak değildir. Burada yapmak istediğimiz açık alan reklamlarıyla akan trafikteki insanların birkaç saniyelik dikkatlerinin o panolara döndüğü anda uzun olan ayetleri iletmek istediği ana mesaja yoğunlaşmalarını sağlamaktı. Biz orada Ayetin verdiği mesajı, ayetin anlamını bozmadan vatandaşlarımıza ilettim.”

Eleştirilere konu olan Uğur Mumcu sözünü de değerlendiren Sezai Çimiş, “Bu sözü Uğur Mumcu sıkça kullanıyormuş. Doğru tektir. Al-i İmran Suresi 66. Ayeti bize bunu demiş, ardından Uğur Mumcu sıklıkla kullanmış. Hatta ben ekleme yapayım ünlü filozof Konfüçyüs ‘Fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olmak gereksiz. Bilgi sahibi olmadan da fikir sahibi olmak tehlikelidir’ demiştir. Peki bu söz, ‘Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olmayın’ demek değil midir? Olayı amacından saptırmayalım” diye konuştu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10322,45%0,52
  • DOLAR

    32,21% -0,09
  • EURO

    34,73% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2450,52% 0,76
  • Ç. ALTIN

    3942,86% 1,69