AZERBAYCAN`DA MARDİN RÜZGARI ESECEK!

Azerbaycan`da 02-04 nisan 2015 tarihlerinde düzenlenecek olan Azerbaycan 14.uluslararası turizm ve seyahatler fuarına Mardin ayrı bir heyecan ve renk katacak.

2.04.2015 11:42:52 0
AZERBAYCAN`DA  MARDİN RÜZGARI ESECEK!

Azerbaycan'da 02-04 nisan 2015 tarihlerinde düzenlenecek olan Azerbaycan 14.uluslararası turizm ve seyahatler fuarına Mardin ayrı bir heyecan ve renk katacak.

Ak Parti Mardin Milletvekili ve TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Gönül Bekin Şahkullubey'in desteği ile Azerbaycan 14.uluslararsı turizm ve seyahatlar fuarına katılacak olan Mardin,Mardin Artuklu Üniversitesi Reyhani Müzik Grubu fuara ayrı bir canlılık  ve coşku katacak.. Değişik meslek grublarından insanların bir araya gelerek oluşturdukları Reyhani Müzik grubu Mardinin geleneksel müziğini ifa edecek, ayrıca çiğ köfte ve mardine ait yöresel yemek ikramları yapılacak. Yine sergi süresince Mardin yöresine ait geleneksel el sanatlarının uygulamalı sunumları yapılarak azerbaycanlı kardeşlerimize Mardin tanıtılacak.

Ak Parti Mardin Milletvekili ve TBBM Dilekçe Komisyonu Başkanı Gönül Bekin Şahkulubey, Yarın etkin bir biçimde  Bakü’de  Mardin’i tanıtacaklarını açıkladı.
Artuklu Haber Ajansı Genel Koordinatörü Abdullah Ortaç'a Fuar ile ilgi açıklamalarda bulunan Gönül Bekin Şahkullubey,Çok istemesine rağmen,İşlerinin yoğunluğu nedeniyle kendiisinin Fuar'a katılamayacağını,ancak Mardin'in bu Fuarda gerektiği gibi tanıtılması için her türlü hazırlıkların tamamlandığını açıkladı.
Ak Parti Mardin Milletvekili ve TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Gönül Bekin Şahkulubey,Mardin ilinin Ülkemeizin Turizmde parlayan yıldızlarından biri olduğunu, Mardin’in Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri haline geldiğini söyledi. Şahkulubey, Mardin’in tanıtımı noktasında Kültür Bakanlığı’nın, yerel yöneticilerin ve kendilerinin ciddi etkinlikler yaptıklarını belirterek, Mardin’in tanıtıma ihtiyacının olduğunu ve bu nedenle de Azerbaycan 14.Uluslararası turizm ve Seyahatlar Fuarına katılmaya  karar verdiklerini söyledi. 

02-04 Nisan 2015 tarihlerinde Baküde düzenlenecek olan Azerbaycan 14.Uluslararası turizm ve Seyahatlar Fuarına Türkiye 207 m2lik bir alanda iştirak ediyor.Türkiye Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinin organizasyonluğunda, Türkiyeden sözkonusu sergiye, MARDİN, THY, TURSAB, BOYTAV, MERCAN, ADONİS gibi 30 yakın turizm firması, birlik vakıf katılım sağlıyor.
Türkiyenin turizm ve kültürel değerlerinin tanıtılacağı fuarda, özellikle Mardin şehri bu yılki fuarda kadim tarihi ve kültürel değerleriyle bir dünya incisi olarak öne çıkıyor. Mardin’in geleneksel kültürel değerlerini yaşatarak gelecek kuşaklara aktarmak üzere kurulan Mardin Artuklu Üniversitesi Reyhani Müzik Grubu fuara ayrı bir canlılık getirecek. Değişik meslek grublarından insanların biraraya gelerek oluşturdukları Reyhani Müzik grubu Mardinin geleneksel müziğini ifa edecek, ayrıca çiğ köfte ve mardine ait yöresel yemek ikramları yapılacak. Yine sergi süresince Mardin yöresine ait geleneksel elsanatlarının uygulamalı sunumları yapılacak.
Mardinle birlikte fuarda Antalya, İstanbul, Kemer, Bodrum, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Kars, Ardahan, Ağrı, Bursa, Alanya gibi turizm yöreleri yüksek seviyede tanıtılacak.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor