Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim’den Mardin Valisi Demirtaş’a Ziyaret

Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’a nezaket ziyaretinde bulundu.

6.04.2021 15:55:00 0
Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim’den Mardin Valisi Demirtaş’a Ziyaret

Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş’a nezaket ziyaretinde bulundu.Hazar İbrahim’i Mardin valiliği girişinde karşılayan Vali Demirtaş, ardından beraber şeref defterini imzaladı.


Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, Vali Demirtaş’a Karabağ Zaferinin anısına hem Türkiye Cumhuriyeti hem de Azerbaycan Cumhuriyetinin bayraklarının olduğu forma ve pul hediye etti.


Daha sonra Valilik makamına çıkan Vali Demirtaş ve Hazar İbrahim iki kardeş ülkenin dayanışmasına dikkat çekti.

 


Ayrımız gayrımız yok, iki devlet bir milletiz diyen Vali Demirtaş, ‘’ Hem Türkiye Cumhuriyeti hem de Azerbaycan Cumhuriyetinin bayrağını gördüğümüzde duygusal anlar yaşıyoruz.’’ dedi. 


Vali Demirtaş, konuşmasının devamında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına dikkat çekerek ‘’ Dünyayı etkisi altına alan bu salgından herkes gibi bizlerde etkilendik. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanlığımızın büyük gayretleri ile büyük aşama kat ettik. Mardin bir turizm kenti. İlimiz yıl içerisinde 3-5 milyona yakın yerli ve yabancı turist ağırlıyor. Hem Valiliğimiz hem de Büyükşehir Belediyemizin tüm birimlerinin tek gayreti Mardinli vatandaşlarımızın memnuniyetidir’’ diye konuştu.


Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim de ‘Kardeş ülke Türkiye’ye ülkem adına teşekkürlerimi sunuyorum. Cumhurbaşkanlarımızın dayanışması tüm dünyada örnek teşkil ediyor. Azerbaycan olarak Türkiye Cumhuriyetine minnettarız’’ dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33