AZİZ ORTAÇ,SEMİR ORTAÇ VE SERKAN ORTAÇ`A MARDİN MÜZESİNDEN ÖDÜL

Mardin Müzesi Müdürlüğü Düzenlediği Ödül Gecesinde Mardin`de kendi alanlarında ustalaşmış isimlere ödül vererek bir ilk`e daha imza attı.

Mardin 30.12.2016 23:59:03 0
AZİZ ORTAÇ,SEMİR ORTAÇ VE SERKAN ORTAÇ`A MARDİN MÜZESİNDEN ÖDÜL

Mardin Müzesi Müdürlüğü Düzenlediği Ödül Gecesinde Mardin'de kendi alanlarında ustalaşmış isimlere ödül vererek bir ilk'e daha  imza attı.

 

Bir Kültür mozaiği olan Kadim şehir Mardin'de kendi mesleklerinde ustalaşmış ve Marka haline gelen Sanat ustaları için Mardin Müzesi tarafından güzel sanatlar sergi salonunda düzenlenen “ Mardin´in yaşayan insan  hazineleri onur gecesi” inde son meslek ustaları ödüllendirildi.

 

Mardin Reyhani Grubunun sahne aldığı geceyi düzenleyen Mardin Müzesinin başarıları ile ilklere imza atarak  Mardin Müzesini dünya çapında tanıtmayı başaran Mardin Müze Müdürü Nihat Erdoğan ev sahipliği yaptı.

 

 DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ'da Ustalara Ödül vererek bu mutlu anları Ustalarla paylaştı. Yaşayan İnsan Hazineleri Meslek Ustaları onur gecesine ayrıca Mardin Vali Yardımcısı Ali İkram Tuna,  Kültür ve Turizm İl Müdürü Alaattin Aydın katıldı.

 

Mardin’in tüm ustaları için Mardin Müzesi konferans salonunda “Mardin’in Yaşayan İnsan Hazineleri Onur gecesi” programı düzenlendi. Mardinli tüm sanatkarların, ustaların ve emektarların davet edildiği gecede, ustaları ve meslekleri konu alan sunumların ve tanıtımların yanında, Geceye “tüm sanatlar kardeştir” şiarıyla katılan Mardin müzesi Reyhani Müzik Ekibi de leyli düzenledi. program da müzisyenler 18-19. yy. deveci, katırcı, hamal, gibi meslek kıyafetleri giyerek bu yüzyılların giyim kuşamıda tanıtıldı.

 

Mardin Müzesi çağdaş müzecilik anlayışıyla kültür varlıklarımızın korunmasının yanı sıra kentin somut olmayan kültürel mirasının ve taşıyıcılarının da korunması, yaşatılması ve tanıtılması çalışmalarını da yürütüyor. Mardin’in kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerinin yaşaması, bu değerli altın ellerinin yeni çıraklara el vermesi, yaşamaya ve üretmeye devam etmesi için kent dinamiklerine ve halka yönelik farkındalık çalışmalarımız devam edileceği açıklandı.

 

Mardinli vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği Onur Ödülü Gecesinde Mardin'in Duayen Gazetecilerinden Adnana Avuka'ya da ödül verildi.

 

Mardin Müziğinin efsane İsimlerinden Aziz Ortaç,Mardin'in Gülü lakabı ile Mardin Müziğnin önemli bir ismi haline Gelen Semir Ortaç ile Kardeşi Serkan Ortaç'a da Ödül verilen Gece'de Mardin'in kendi alanlarında  Usta isimlerine Ödül verilerek Onore edildiği gecede Muhteşem Mardin Müziği ziyafeti çekildi.

 

Ödül Gecesinde Ödül alan İsimlerden Biri olan Mardin Müziğinin önemli  ustalarından Semir Ortaç  yaptığı açıklamada :''Mardin müzesi müdürümüz sayın Nihat Erdoğan beyefendinin elinden , Mardin müzesi onur gecesinde babam Aziz Ortaç kardeşim Serkan Ortaç ile Mardin'in yaşayan insan hazineleri olarak bizlere sunulan Ödül ve fotoğraflarımızı alırken sayın müze müdürümüze mardinli tüm meslek gruplarından sanatkarları düşünüp takdir ettiğinden dolayı kendim ve ailem adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum''Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00