BIYIKOĞLU ? TÜRKİYE?NİN VE DÜNYANIN GELECEĞİ TARIMDIR?

Polatlı Pancar Kooperatifi Başkanı M. Muhittin Bıyıkoğlu , Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Latif Öztürk?ün ziyareti esnasında Tarım ve Şeker Pancarı ile iligili önemli açıklamalar da bulundu.

20.02.2015 19:27:21 0
BIYIKOĞLU ? TÜRKİYE?NİN VE DÜNYANIN GELECEĞİ TARIMDIR?

Polatlı Pancar Kooperatifi Başkanı M. Muhittin Bıyıkoğlu , Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Latif Öztürk’ün ziyareti esnasında Tarım ve Şeker Pancarı ile iligili önemli açıklamalar da bulundu. Bıyıkoğlu konuşmasında ayrıca büyük bir iddaya da yer verdi. Bende Mesut Yılmaz’ın kendi el yazısı ile kandilden destek istediği ve ruhsatsız olarak işletmeye koyduğu bir alan var” dedi.

Polatlı Pancar Kooperatifi Başkanı M. Muhittin Bıyıkoğlu , Tarım ve Şeker Pancarı ile iligili önemli açıklamalar da bulundu. Bıyıkoğlu konuşmasında ayrıca büyük bir iddaya da yer verdi. Bende Mesut Yılmaz’ın kendi el yazısı ile kandilden destek istediği ve ruhsatsız olarak işletmeye koyduğu bir alan var” dedi. Bıyıkoğlu yaptığı konuşma da “ Türkiye’de Pancar’da kar etmesin, zarar etsin elden çıksın zihniyeti güdülüyor. Çok üzücü bir durum bu, Türkiye’de Pancar demek, sadece şeker demek değil. Türkiye’de pancar demek sadece şeker demek değil, Ekonomiye en yüksek katma değer ekleyen sanayi bitkisi pancar  dolaylı yollarla yaklaşık 10 Milyon insanımıza iş sağlayan,  3 Milyar doların üstünde katma değer sağlayan bir üretim alanıdır. Türkiye 2000’li yıllarda Avrupa’da 3. Dünya’da 4. Üreticiydi.  Malesef şuan da İlk on sıranın da altına düşmekteyiz. Bu durumda üzücü tabi, Şeker kanununa göre %10 olarak tatlandırıcılara yer açıldı.  Hükümetlere de bunu %50 oranında artırma yani %50 oranında %15’e çıkartma yetkisi verildi.  Ne yazık ki, bugüne kadar 14-15 yıldır,  bu halk hep tatlandırıcıların lehine kullanıldı.  Hiç çifçiden yana kullanılamadı. Bu da bizi tabi ki üzüyor.  Çifçimiz,  pancar çifçisi üretmek istiyor ama önüne sürekli engel konuluyor. Bir söz vardır,  borç alan emir alır  malesef bizde 2000’li yıllarda aldığımız borçların bedeli karşısında siz üretmeyin dediler. Yani biz üretmiyoruz değil, ürettirilmiyoruz. İnşAllah önümüzdeki seçimler de sizler de başarılı olursunuz. Yeni Parlemanto bu konular da biraz kısıtlama getirir ümidindeyiz ancak bu hükümet ile biraz zor. “ ifadelerini kullandı.

Ayrıca Bıyıkoğlu konuşmasının devamında,  Türkiye’nin Dünya’nın ileri dönük stratejisi Tarım olacaktır. Avrupa ülkeleri bu konu da henüz bir adım atmış değil, Türkiye’nin bu konu da ilk  adımı atması lazımdır.  Tekrar söylüyorum ki Türkiye’nin ve Dünya’nın geleceği tarım  üzerine olacaktır. Önümüzdeki seneler de” dedi. Bıyıkoğlu ayrıca Bende Mesut Yılmaz’ın kendi el yazısı ile kandilden destek istediği ve ruhsatsız olarak işletmeye koyduğu bir alan var” dedi.

Sözlerini Türkiye’de gerçekten Tarımın ölme noktasına geldiğini, Bunun için Hükümetin olumlu adımlar atmasını gerektiğini söyleyek tamamladı. 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 
 
 

30.5° / 21.6°
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,17% 0,11
  • EURO

    38,12% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2916,42% -0,57
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64