BAĞIMSIZ DİYANET SEN MARDİN İL BAŞKANI GÜNEŞ`TEN ``KUTLU DOĞUM HAFTASI``MESAJI

Bağımsız Diyanet Sen Mardin İl Başkanı Sadullah Güneş ``Kutlu Doğum Haftası``dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.

Mardin 19.04.2017 20:17:10 0
BAĞIMSIZ DİYANET SEN MARDİN İL BAŞKANI GÜNEŞ`TEN ``KUTLU DOĞUM HAFTASI``MESAJI

Bağımsız Diyanet Sen Mardin İl Başkanı Sadullah Güneş ''Kutlu Doğum Haftası''dolayısıyla yazılı mesaj  yayımladı.

 

Başkan Güneş Mesajında şu ifadeye yer ver  verdi;

 

''Peygamber Efendimiz, son derece şefkatli ve merhametli idi. ümmeti hakkında daima kolaylık tarafını seçerdi. Namazda iken bir çocuğun ağladığını işitse, ona acıyarak namazını hafifce kılar, çocuğun sesini durdurmak isterdi. Hele hakdan kaçınanların hallerine pak acı duyar, iyi hale kavuşmalarına dua ederdi.

 

O büyük peygamberin, o kutsal varlığın merhameti yalnız insanlara değil, hayvanlara, ağaçlara, ekinlere de şamil idi. Mu'te savaşında bulunacak olan Islam ordusuna hitaben şu anlamda öğütler vermişti: Yüce Allah'ın adına anarak onun ve sizin düşmanlarınızla savaşınız. Fakat gideceğiniz yerlerde dünyadan çekilmiş rahibler göreceksiniz.Onlara asla dokunmayınız.Kadınlar ile çocuklara şefkatle muamele edini, hurma ağaçlarını kesmeyiniz, evlerini yıkmayınız.

 

Bütün insanlığın içinde bulunduğu buhranlı günlerin en büyük nedeni, O'nun tarif ettiği ve yaşadığı gibi yaşamamaktan kaynaklandığı bir gerçektir. Kutlu doğum haftasının, ülkemize, milletimize ve tüm alem-i İslam'a birlik,beraberlik,refah ve huzur getirmesi dileğiyle.''

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


29.8° / 19.1°
  • BIST 100

    10895,25%1,45
  • DOLAR

    32,18% 0,02
  • EURO

    34,94% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2506,72% -0,13
  • Ç. ALTIN

    4013,53% 0,01