BAĞIMSIZ DİYANETSEN MARDİN İL BAŞKANI SADULLAH GÜNEŞ`TEN ``ANNELER GÜNÜ``MESAJI

Bağımsız Diyanet Sen Mardin il Başkanı Sadullah Güneş Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.Güneş mesajında;``Annene hizmet et; çünkü cennet annelerin ayakları altındadır. Hz. Muhammed (sav.)`` dedi.

Mardin 10.05.2020 12:28:37 0
BAĞIMSIZ DİYANETSEN MARDİN İL BAŞKANI SADULLAH GÜNEŞ`TEN ``ANNELER GÜNÜ``MESAJI

Bağımsız Diyanet Sen Mardin il Başkanı Sadullah Güneş Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.Güneş mesajında;''Annene hizmet et; çünkü cennet annelerin ayakları altındadır. Hz. Muhammed (sav.)'' dedi.

 

Başkan Güneş mesajında şu ifadelere yer verdi;

 

''Ey Allâh’ın Resûlü! Kendisine en iyi davranılması gereken kimdir?” diye sordu. Resûl-i Ekrem:


"Annen, sonra annen, daha sonra yine annen, sonra baban, sonra da sana en yakın olan akraban.” buyurdu.
Bizleri önce bir müddet karnında, sonra kollarında ve ölünceye kadar da kalplerinde taşıyan annelerimize gösterilecek sevgi ve saygıya ortak olabilecek başka bir varlık yaratılmamıştır. Ev tanzîmi ve evlât terbiyesini omuzlarına alan anneler, cidden engin bir muhabbete, derin bir saygıya ve ömürlük bir teşekküre lâyıktırlar.


Bir anne rûhunda biriken o engin şefkatin sınırlarını tâyin edebilecek bir ölçü var mıdır? Yememiş yedirmiş, giymemiş giydirmiş, uyumamış uyutmuş... Hayâtın fırtınalarında bizlere bir toz konmasın diye bütün varlığını seferber etmiş olan annelerimiz  haklarını ödeyebilmek mümkün müdür? Mevlânâ Hazretleri ne güzel ifâde eder:

 

“Anne hakkına dikkat et! Onu başında tâc et! Zîrâ anneler doğum sancısı çekmeselerdi, çocuklar dünyaya gelmeye yol bulamazlardı.”“Biz insana, ana-babasına iyi davranmasını vasiyet ettik! Çünkü anası, onu nice sıkıntılara katlanarak (karnında) taşımıştır. Sütten ayrılması da iki yıl içinde olur. (İşte bunun için:) «Önce Bana, sonra da ana-babana şükret!» diye tavsiyede bulunmuşuzdur. Dönüş ancak Banadır.” (Lokmân, 14)


Bu vesileyle bütün annelerimizin anneler gününü kutluyurum..''Dedi.

 

 

ARTUKLU HBER AJANSI-MARDİN/MİDYAT 


30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9722,09%0,80
  • DOLAR

    32,54% 0,01
  • EURO

    34,81% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2429,62% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3994,55% -0,61