BAHÇELİ:``NAMAZ KILMAYANA HAYVAN SUÇLAMASI YAPILIRSA,HANGİ KARDEŞLİKTEN BAHSEDEBİLİRİZ``

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Hoşgörünün önemini vurgulayan Bahçeli, "Türkiye?de cami avlusunda kavga edilirse, namaz kılmayanlara hayvan suçlaması getirilirse, sorarım sizlere, birlikte ve kardeşçe nasıl yaşay

Siyaset 14.06.2016 13:32:59 0
BAHÇELİ:``NAMAZ KILMAYANA HAYVAN SUÇLAMASI YAPILIRSA,HANGİ KARDEŞLİKTEN BAHSEDEBİLİRİZ``

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, gündemdeki konuları değerlendirdi. 

Devlet Bahçeli, 6 Haziran'da İstanbul Vezneciler’de bomba yüklü bir aracın patlaması sonucu, 6’sı polis, 5’i sivil 11 vatandaşın şehit edildiğini anımsatarak, "Bu alçak saldırıyı PKK’nın şehir uzantısı olduğu söylenen TAK isimli cinayet örgütü üstlendi. Bir gün sonra, bu kez Mardin Midyat’ta sahneye çıkan bölücü caniler, bomba yüklü bir araçla emniyet müdürlüğüne saldırdılar. Bu saldırıda karnında bebeğini taşıyan polis memurumuz Şerife Özden Kalmış, polis memurumuz Nefize Özsoy ve polis memurumuz Ökkeş Özdemir şehit düştüler. Yine aynı terör vahşiliği neticesinde, 3 kardeşimiz hayatını maalesef kaybederken, 50 kardeşimiz yaralandı. 

Özellikle belirtmek istiyorum ki Midyat’ta şehit olan polis memurumuz Edirneli Nefize, Kastamonulu Şerife bizlere hiç aklımızdan çıkarmayacağımız bir kahramanlık destanı bırakarak ebediyete göç ettiler. Bu iki Türk kadını, cesaretin, dirayetin, görev şuurunun, vatan sevdasının sadece cinsiyetle değil, yürekle olacağını ispatladılar. Dantelli kefen giymediler, kefensiz kara toprağa girdiler. Başlarını eşarpla kapatıp molotof atan, fistan giyip kahpelik yapan, zenne kılıklı gancıklar karşısında, kadınlık onurlarıyla Türk’ün iffet ve namusunu savundular. Kim erkek, kim mert, kim kalleş, kim namert, dünya aleme gösterdiler." ifadesini kullandı. 

Şehit kadın polislerin eteğe saklanmak yerine, fitneye meydan okuduklarını belirten Bahçeli, "Kandil’de etek diktirip, şehirlerde giyen şerefsizlere gerçek anlamda ders verdiler, fistanlarını başlarına geçirdiler. Şehitlerimizle övünüyorum, hepsine Rabbim’den rahmet diliyorum." diye konuştu. 

Devlet Bahçeli, teröristlerin açtıkları fitne çukurlarına eninde sonunda hayalleriyle gömüleceğini, 20 Temmuz 2015'den bu yana, 589 vatan evladının şehit düştüğünü vurgulayarak, "PKK, yok edilmesi, kökünün kurutulması gereken vatan, bayrak, din ve Türklük hasmıdır." dedi. 

Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti: 

"Hükümet terör örgütüyle görüşeyim, buluşayım, yeniden bir çözüm süreci başlatayım ihanetine heves etmemelidir. Serok Başbakan, sabık başbakan olduktan bir müddet sonra, PKK’yla irtibat kurmaya çalıştığına yönelik iddialar kamuoyuna yansımıştır. Bilhassa geçtiğimiz Nevruz’da AKP ile PKK arasında aracılar mekik dokumuş, Yüksekova operasyonundan önce bir orta yol bulma çabaları gösterilmiştir. 

Eğer bu söylentiler, Sayın Davutoğlu’nu karalamak için başlatılmış bir siyasi linç kampanyası değilse, eğer AKP ile PKK şu anda bazı kanallardan temas halindeyse, bilinsin ki bu hıyanetin altından hiç kimse kalkamayacaktır. Kuşkumuz odur ki AKP, PKK ile masaya oturmak için fırsat aramakta, gerekçe oluşturmaktadır. Başbakan’ın PKK’yı kast ederek, 'görüşme teklif ettiler, kabul etmedik' sözleri bizi haddinden fazla işkillendirmiştir. Bu kuşkumuz doğru çıkar, AKP ile PKK’yı kuytu köşelerde görüşürken yakalarsak, bu vatanı bu iktidara dar ederiz, dünyayı da başlarına yıkarız. " 

"Süreç bitmiş ve gömülmüştür. İhanet müzakerelerinin defin işlemi tamamlanmıştır." diyen Bahçeli, şunları söyledi: 

"En azından söylenenlere inanmak istiyoruz. Sayın Erdoğan terörle mücadelenin kararlılıkla yürütüleceğini söylerken, Başbakan da başka bir seçeneği olmadığı için aynı görüşü tekrarlamaktadır. Şehit haberlerinin kesilmesi, milli bekanın muhafazası, analarımızın tedirgin ve korku dolu bekleyişlerinin son bulması için terör örgütü çökertilmeli, paramparça edilmelidir." 

MHP Genel Başkanı Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik protestolara da değinerek, şu görüşlerini paylaştı: 

"Meselenin şüphe çekici yanı, protestolara katılan bazı kişilerin poliste sabıka kayıtlarının bulunmasının yanı sıra sosyal medyada hastalıklı ruh hallerini yansıtan fotoğraflarının yayımlanmasıdır. 8 Haziran 2016 Çarşamba günü, Fatih Camii'nde şehit cenazesine katılan Sayın Kılıçdaroğlu’nun önüne boş mermi kovanı atılmış, gönderdiği çelenk parçalanmıştır. Bu densizlik ve provokatörlüğü hoş görmek, sıradan kabullenmek, geçiştirmek mümkün değildir. Camide saf tutan cemaati bölmek, birbirine düşürüp, hasım etmek bu millete yapılacak en büyük kötülüklerden birisidir." 

Hoşgörünün önemini vurgulayan Bahçeli, "Türkiye’de cami avlusunda kavga edilirse, namaz kılmayanlara hayvan suçlaması getirilirse, sorarım sizlere, birlikte ve kardeşçe nasıl yaşayacağız?" diye sordu. 

Devlet Bahçeli, cami avlusunda anamuhalefet liderinin önüne mermi kovanı atılmasına ilişkin, "Organize ve planlı siyasi bir hamle." değerlendirmesinde bulundu.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00