BAHÇELİ`NİN YENİ SEÇİM HAMLESİ

Erbakan Vakfı Genel Sekreteri Doğan Bekin,Dün MHP Grup toplantısında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin, "Türkiye`nin 3 Kasım 2019`a kadar dayanması mümkün değildir" diyerek erken seçim çağrısı yapması sonrasında konuya i

18.04.2018 14:47:29 0
BAHÇELİ`NİN YENİ SEÇİM HAMLESİ

Erbakan Vakfı Genel Sekreteri Doğan Bekin,Dün MHP Grup toplantısında  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Türkiye'nin 3 Kasım 2019'a kadar dayanması mümkün değildir" diyerek erken seçim  çağrısı yapması sonrasında konuya ilişkin değerlendirme yaparak,Devlet Bahçeli'nin yeni seçim hamlesini değerlendirdi.

 

Erbakan Vakfı Genel Sekreteri Doğan Bekin'in Değerlendirmesi şöyle:

 

''Devlet Bahçeli’nin geçmişte erken seçim çıkışlarını irdeleyerek, bunun tarihsel arka planını göz önüne alacak olursak bunun aslında hiç te sürpriz sayılmaması gerektiği düşüncesindeyiz. Bahçeli, “Türkiye, 3 Kasım 2019’a kadar dayanamaz”cümlesiyle AK Parti iktidarındaki başarısız gidişata dair memnuniyetsizliğini de ortaya koymaya çalışmaktadır.
Bahçeli, bu yolla bir bakıma tehlike sinyalini vererek, AK Parti’nin batmakta olan “Titanik Gemisi”ni ancak erken genel seçimin kurtarabileceğini vurgulayarak AK Parti iktidarına ‘çapa’ atarak bir kez daha kurtarıcı simit işlevini yerine getirmekte olduğunu ortaya koymaya çalışmaktadır.

 
Bahçeli, bu yolla seyrüsefer dümeninin başına geçerek ‘Titanik’i batmaktan kurtarabileceğini söylerken, AK Parti’nin ve dolayısıyla Sayın Erdoğan’ın ortaya koyduğu tüm paradigmaları da temelden değiştirebileceği sinyallerini vermekle kalmamakta, rüştünü de ortaya koyarak ,AK Parti’nin terkisi olmadığı imajını vermeye çalışmaktadır.


Bu arada çeşitli vesilelerle AK Parti’ye ilhak olacağı haberleri üzerine net tavrını ortaya koyarak batmakta olan ‘Titanik’e binmeyeceğini ifade eden Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, sağlam bir duruş ile yeni stratejik öngörü hamleleri ile Türkiye’nin çıkarlarını en iyi şekilde nasıl korunabileceği üzerine çalışmalarını yoğun şekilde sürdürmektedir.
Suriye’deki son gelişmelerin ortaya çıkardığı yeni parametreler, ekonomik zorluklar, terör, olağanüstü hal, AB ve ABD ile yaşanmakta olan sorunlar, Türkiye’nin Kuzey Suriye’de kurmaya çalıştığı “Buffer Zone”( Güvenli Bölge) konusundaki zorluklar, ABD’nin ise Kuzey Doğu Suriye’de büyük yığınaklar sonucu ortaya çıkarmaya çalıştığı “Power Hole”(Güç Boşluğu), İsrail’in iki devletli çözümü rafa kaldırma planları, ABD Doları’nın önlenemez yükselişi gibi zorluklar ister istemez AK Parti’nin zorluklarına yeni zorluklar getirmesi kuvvetle muhtemeldir. 


Bu cümleden hareketle, iktidarın zor dönemeçten kurtulabilmesi için ortaya çıkan ‘Cumhur İttifakı’ nın Türkiye’yi hangi politik ve ekonomik argümanlarla düzlüğe çıkarabileceği bir muamma gibi ortada durmaktadır. 
Şu da bir gerçektir ki, iktidara rağmen AK Parti’ye gönül vermiş seçmen kitlesinin de artık belirli bir yaş bandında kaldığını göz ardı etmemek gerekir kanaatini taşıyoruz.


Ez cümle, Türkiye’nin geleceğine yön verebilecek ve vakur duruşu, ağırlığı ve söylem ve eylemleriyle ,liderlik vasıflarıyla Türkiye’nin sorunlarına çözüm ortaya koyabilmek adına “Milli Görüş” misyon ve vizyonunu daha da üst noktalara taşıyabilecek güçte “lokomotif” etkisiyle hareket etmekte olan Dr. Fatih Erbakan ve onun etrafında kümelenen geniş bir gençlik halkasının varlığının artık siyaseten göz ardı edilebilmesinin imkanı yoktur.''Dedi

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ.

 

 


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,50% 0,21
  • EURO

    34,71% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2489,07% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71