``BAHÇELİ BİLE KÜRDİSTAN`A SIRTINI DÖNEMEZ``

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Türkiye`de, bu iktidarın yerine Bahçeli bile gelse, Kürdistan`ın günlük 2 milyon variline, birkaç yıl içinde 25 milyar dolara çıkacak dış ticaret hacmine sırtını dönebilecek bir babayiğit yok. Sırtını dönen ülkeyi b

Siyaset 16.01.2014 16:41:27 0
``BAHÇELİ BİLE KÜRDİSTAN`A SIRTINI DÖNEMEZ``

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Türkiye`de, bu iktidarın yerine Bahçeli bile gelse, Kürdistan`ın günlük 2 milyon variline, birkaç yıl içinde 25 milyar dolara çıkacak dış ticaret hacmine sırtını dönebilecek bir babayiğit yok. Sırtını dönen ülkeyi böler" dedi.



Tan, Meclis`te düzenlediği basın toplantısında, düne kadar kolkola olan birçok siyasetçi, grup, cemaat, yazar ve entelektüelin bugün birbiriyle savaşan gladyatörlere dönüştüğünü söyledi. 

Tan, konuya, futbol maçı gibi yaklaşmadığını ifade etti. Tan, "Bu meseleyi `Tayyip Erdoğan mı Fethullah Gülen mi, cemaat mi AKP mi?` gibi dar bir çerçevede değerlendirmiyoruz. Meseleyi bir sistem, rejim sorunu, Türkiye`nin bölgede takip ettiği yol ve konumuyla ilgili olarak değerlendiriyoruz" dedi. 

Tan, "Başbakan Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan`ın başına bir iş gelirse Kürt açılımı durur. Biz gidersek siz de mahvolursunuz" algısı oluşturulmaya çalışıldığını iddia ederek, şöyle devam etti: 

"Altan Tan olarak bu algıya kesinlikle katılmıyorum. Türkiye`de, bu iktidarın yerine Devlet Bahçeli bile gelse, Kürdistan`ın günlük 2 milyon variline ve bütün Türkiye`nin ihtiyacını sağlayacak doğalgaz kaynaklarına yıllık 12 milyar dolarlık, önümüzdeki birkaç yıl içinde 25 milyar dolara çıkacak Kürdistan ile dış ticaret hacmine sırtını dönebilecek bir babayiğit yok. Sırtını dönen ülkeyi böler. Sayın Bahçeli`ye de sorun, iktidarın Kürt politikalarına veya Kürtler`in siyasal taleplerine bu kadar muhalifseniz çıkın deklare edin. Bakalım deklare edebilecek mi? `Ben Kürdistan`ın 2 milyon varil petrolünü de istemiyorum, gazını da istemiyorum, 25 milyar dolar ithalat ve ihracat yapmayacağım. Tanklarımı alacağım Erbil`e süreceğim ve Kamışlı`ya gireceğim.` Bugün Türkiye`de bunu diyecek bir babayiğit yok. Onun için Kürtler de Türkler de rahat olsun."Dedi.


ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00