BAKIM HEMŞİRELERİNE YÖNELİK AKADEMİK EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

Belediye Haberleri 9.02.2019 16:57:32 0
 BAKIM HEMŞİRELERİNE YÖNELİK AKADEMİK EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi?nin yerel yönetimlerde bir ilke imza atarak başlattığı evde sağlık ve bakım hizmeti veren hemşirelere yönelik akademik eğitimler devam ediyor. İkincisi düzenlenen eğitim programı kapsamında 60 hemşire, 8 hafta eğitim görecek. Bu eğitimlerle teorikte öğrenilen bilgilerin pratikte uygulanarak evde sağlık ve bakım hizmetleri kalitesinin artırılması amaçlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yerel yönetimlerde bir ilke imza atarak evde sağlık ve bakım hizmetlerinde hemşirelik eğitimi programı başlattı. Bezmialem Vakıf Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitim programlarının ilki geçtiğimiz ay tamamlanmıştı. İkinci eğitim programı ise dün Bezmialem Vakıf Üniversitesi Abdülhamid Han Oditoryumu Konferans Salonu’nda başladı. EĞİTİMLER AKADEMİSYENLER TARAFINDAN VERİLİYOR
7 Şubat-28 Mart tarihlerini kapsayan ikinci eğitim programı çerçevesinde İBB Sağlık Daire Başkanlığı Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü’ne bağlı 60 hemşire akademik eğitim alacak. 8 hafta sürecek eğitimler, her biri alanında uzman akademisyenler tarafından veriliyor. Bu eğitim programıyla evde sağlık ve bakım hizmetlerine bilimsel bir disiplin ve altyapı kazandırılması, teorikte öğrenilen bilgilerin pratikte uygulanarak hizmet kalitesinin artırılması amaçlanıyor. Programı başarıyla tamamlayan kursiyerlere, katılım sertifikası verilecek. Eğitim programında yer alan konu başlıkları ise şöyle; Evde Bakımda Hemşirenin Rolü Evde Hasta Bakımında Etik İlkeler Evde Hasta Bakım Uygulamaları İletişim Aktiviteleri Evde Enfeksiyon Önleme ve Sanitasyon Uygulamaları Güvenli Çevrenin Sağlanması ve Sürdürülmesi Ağrı Yönetimi Yara Bakımı Pansuman Yöntemleri Diyabetik Ayak Güvenli İlaç Uygulamaları İlkeleri Solunum Aktivitesi Beslenme Aktivitesi Boşaltım Aktivitesi Kişisel Temizlik ve Giyinme Aktivitesi Vücut Sıcaklığının (Vital Bulguların) Kontrolü Aktivitesi Hareket Aktivitesi Terminal Dönem Hasta Bakım İBB, 1 MİLYONU AŞKIN İSTANBULLU’YA EVDE SAĞLIK VE BAKIM HİZMETİ SUNDU
Sosyal belediyecilik anlayışı ile İstanbul’un geneline sağlık hizmeti ulaştıran İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ihtiyacı olan kişilere evde sağlık ve bakım hizmeti sunuyor. Bu kapsamda son 1 yılda İstanbullulara 141 bin 837 kez evde sağlık ve bakım desteği verildi. Hizmetin başladığı ilk günden bugüne kadar ise 1 milyon 224 bin 237 kez evde sağlık ve bakım hizmeti sunuldu. EVDE SAĞLIK VE BAKIM HİZMETİ NEDİR?
Evde Sağlık Hizmetleri; İstanbul’da yaşayıp, sosyal yönden dezavantajlı, hasta, bakıma muhtaç, engelli ve yaşlı bireylere evlerinde sağlık hizmeti vermeyi hedeflemektedir. Bu hizmetler ile hastaların bilinçlendirilmesi, sağlığının daha iyi hale getirilmesi, ev ortamında sağlık ve sosyal yönden desteklenmeleri sağlanmaktadır. Hastaya evinde sağlık hizmeti sunarak hastanelerde meydana gelebilecek yığılmaların önlenmesi, hastanede yatış sürelerinin azaltılması ve tedavi maliyetlerinin azaltılmasına katkı sağlanmaktadır. NASIL BAŞVURU YAPILIR?
İBB’nin evde sağlık ve bakım hizmetinden yararlanmak için başvurular hasta veya hasta yakını tarafından yapılmalıdır. Başvurular; ALO 153 numaralı telefon hattı  veya  https://saglik.ibb.istanbul sitesinde yer alan “Evde Sağlık Hizmet Başvuru” formunu doldurularak kabul edilir. Yaklaşık iki iş günü içerisinde başvurulara dönüş yapılmaktadır.  

23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00